Χασισοδουλειές ξεκινά ο Justin Bieber, ο οποίος μπαίνει δυναμικά στη βιομηχανία κάνναβης λανσάροντας πακέτα 32 $ (23,50 £) έτοιμων μπάφων με το όνομα Peaches, ύστερα από το πρόσφατο επιτυχημένο τραγούδι του.

Ο 27χρονος ανακοίνωσε τη Δευτέρα μια συνεργασία με την εταιρεία κάνναβης Palms με έδρα το Λος Άντζελες για την παραγωγή των επτά πακέτων που θα πωλούνται αρχικά μόνο στην Καλιφόρνια, όπου η χρήση μαριχουάνας για διασκέδαση είναι νόμιμη για άτομα άνω των 21 ετών.

Ο Bieber είχε δηλώσει ότι θέλει να λανσάρει την δική του σειρά, ώστε να αποβάλει το στίγμα που υπάρχει γύρω από το χασίς, αφού ο ίδιος πιστεύει ότι η χρήση του μπορεί να βοηθήσει τους νέους με θέματα ψυχικής υγείας.

«Είμαι fan των Palms και του τι κάνουν κάνοντας την κάνναβη προσιτή και βοηθώντας στην αποστιγματισμό της – ειδικά για τους πολλούς ανθρώπους που τη βρίσκουν χρήσιμη για την ψυχική τους υγεία», δήλωσε ο Bieber.

«Ήθελα να βεβαιωθώ ότι θα έκανα κάτι μαζί τους που φαινόταν γνήσιο και ότι τα Peaches θα έχουν ένα καλό ξεκίνημα». Το προϊόν πήρε το όνομά του από την επιτυχία του Bieber από τον Μάρτιο του 2021, το Peaches, όπου αναφέρει ότι προμηθεύεται μαριχουάνα από την Καλιφόρνια.

 

Η συμφωνία του Bieber με την Palms

Ούτε ο Bieber ούτε η Palms σχολίασαν τους οικονομικούς όρους της συμφωνίας. Ωστόσο, ο Bieber είπε στη Vogue ότι ένα μέρος των κερδών θα χρησιμοποιηθεί για την υποστήριξη των Veterans Walk and Talk, μια φιλανθρωπική οργάνωση που χρησιμοποιεί κάνναβη ως μέρος της θεραπείας της για την υποστήριξη ανθρώπων που έχουν υπηρετήσει τη χώρα.

Επίσης θα συμβάλει στο  Last Prisoner Project, το οποίο έχει στόχο να δικαιώσει όσους έχουν καταδικαστεί για χρήση μαριχουάνας. Ο Bieber ακολουθεί μια σειρά άλλων διασημοτήτων που ξεκίνησαν συνεργασία με τη νεοσύστατη νόμιμη βιομηχανία κάνναβης.

Ο θρύλος της country μουσικής ,Willie Nelson, κυκλοφόρησε μια μεγάλη γκάμα προϊόντων κάνναβης με το εμπορικό σήμα του Willie’s Reserve. Ο ράπερ Jay-Z είναι επικεφαλής οραματιστής της εταιρείας χασισιού στην Καλιφόρνια, Parent Company, και η διάσημη σεφ και επιχειρηματίας, Martha Stewart, κυκλοφόρησε ζελεδάκια με γεύση κάνναβης σε συνεργασία με την Canopy Growth Corp.

Αντιδρούν οι ψυχολόγοι

Ωστόσο, το Royal College of Psychiatrists δήλωσε πως σύμφωνα με έρευνα, τα άτομα που ήδη κινδυνεύουν να αναπτύξουν προβλήματα ψυχικής υγείας είναι πιο πιθανό να αρχίσουν να εμφανίζουν συμπτώματα τέτοιων καταστάσεων εάν χρησιμοποιούν τακτικά κάνναβη.

Για παράδειγμα, εάν κάποιος έχει οικογενειακό ιστορικό κατάθλιψης ή σχιζοφρένειας, διατρέχει μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξει αυτές τις ασθένειες εάν χρησιμοποιεί κάνναβη.