Ξεχάστε τα παλιά luna park που όλοι γνωρίζουμε και αγαπάμε. Τα σύγχρονα θεματικά πάρκα το πάνε ένα βήμα παραπέρα και συμβαδίζουν με την πραγματικότητα.

Η Σαουδική Αραβία, λοιπόν, ανακοίνωσε ότι εγκαινιάζει ένα τεράστιο θεματικό πάρκο εμπνευσμένο από υπεράκτιες εξέδρες εξόρυξης πετρελαίου, γεμάτο με τρενάκια, ελικοδρόμια, bungee jumping, skydiving και πολλά άλλα. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε, ωστόσο, πώς οι εξέδρες αυτές ενέπνευσαν κάποιον να φτιάξει κάτι τόσο fun.

Χρηματοδοτούμενο από το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων (PIF) της χώρας, το The Rig θα βρίσκεται στον Αραβικό Κόλπο, με τον χώρο να καταλαμβάνει συνολική έκταση άνω των 150.000 τετραγωνικών μέτρων.

Το θεματικό πάρκο είναι «ο πρώτος τουριστικός προορισμός στον κόσμο εμπνευσμένος από offshore πλατφόρμες», ενώ θα διαθέτει τρία ξενοδοχεία και 11 εστιατόρια που συνδέονται μεταξύ τους. Θα προσφέρει επίσης πολλές προσφορές, περιπέτειες και αθλητικές εμπειρίες στο νερό, με την The Sun να αναφέρει ότι αυτές περιλαμβάνουν καρτ, εναέρια τροχαλία, bungee jumping μαζί με θαλάσσια σπορ, όπως τζετ σκι ακόμα και βόλτες με υποβρύχιο.

Οι επισκέπτες θα μπορούν επίσης να φτάσουν στο The Rig είτε με κρουαζιερόπλοιο είτε με ελικόπτερο, ενώ γόνδολες κινούνται ανάμεσα στις διάφορες πλατφόρμες του πάρκου.

Ποιος ο σκοπός του The Rig

Δελτίο τύπου αναφέρει: «Το Rig είναι ένα έργο στον τομέα του τουρισμού και της ψυχαγωγίας, ένας από τους βασικούς στρατηγικούς τομείς του PIF, και αναμένεται να προσφέρει σημαντική προστιθέμενη αξία στην τοπική οικονομία.

Επιπλέον, για να διασφαλίσει τη βιώσιμη διατήρηση του περιβάλλοντος στην περιοχή του έργου, το έργο θα ακολουθεί κορυφαία παγκόσμια πρότυπα και βέλτιστες πρακτικές, υποστηρίζοντας περαιτέρω τις ευρύτερες προσπάθειες για την προστασία του περιβάλλοντος.

Αυτό το project είναι ένα μοναδικό τουριστικό αξιοθέατο, που αναμένεται να προσελκύσει τουρίστες από όλο τον κόσμο, ενώ είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στους πολίτες και τους κατοίκους των χωρών του GCC στην περιοχή».

Ενώ δεν υπάρχει ακόμη αναμενόμενη ημερομηνία έναρξης, το θεματικό πάρκο ευελπιστεί ότι θα προσελκύει 100 εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο μέχρι το τέλος του 2030.