Δεν κράτησε πολύ η χαρά του Donald Trump, ο οποίος λανσάρει το δικό του site στα socials ονόματι «Truth» – γιατί μόνο αλήθειες λέει-. Τι και αν σκόπευε να πιάσει τον Zuckerberg στον ύπνο και να τον χτυπήσει εν μέσω της κρίσης του Facebook. Η πλατφόρμα του έπεσε θύμα αδίστακτων hackers και όλοι μπορούμε να καταλάβουμε τον λόγο.

Το νέο επιχειρηματικό εγχείρημα του Trump φαλίρισε πολύ νωρίτερα από όσο υπολογίζαμε…πριν καν κυκλοφορήσει. Ο δαιμόνιος πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ αποκάλυψε το όνομα και τον σκοπό της πλατφόρμας του, αφού του απαγορεύτηκε να χρησιμοποιεί το Facebook και το Twitter μετά την εξέγερση στο Καπιτώλιο.

Μια beta έκδοση του Truth Social επρόκειτο να εκδοθεί τον επόμενο μήνα, ώστε οι χρήστες να μπορούν να το δοκιμάσουν, ωστόσο κάποιος κατάφερε να αποκτήσει έναν ιδιωτικό σύνδεσμο. Αυτός ο σύνδεσμος δημοσιεύτηκε στο Twitter και οδήγησε τρίτους στο site της Truth Social όπου μπορούσαν να κάνουν εγγραφή.

Οι χρήστες άρχισαν να χρησιμοποιούν όλες τις παραλλαγές του ονόματος του, έτσι ώστε ο πρώην πρόεδρος να μην μπορεί να το χρησιμοποιήσει ο ίδιος. Ενδεικτικά θα αναφέρουμε τους @RealDonaldTrump, @DonaldTrump και @DonaldJTrump, που συνοδεύεται από περιεχόμενο που είχε σχεδιαστεί για να τρολάρει τον 75χρονο. Άρα μένει εκτός και από την ίδια του την πλατφόρμα.

Καταλαβαίνεις πως είναι να είσαι στο περιθώριο Donald; Ίσως η ελληνική εκδοχή του ονόματός του να μην έχει «πιαστεί». Πέρα από τις φωτογραφίες με γουρούνια, ένα λογαριασμός δημοσίευσε επίσης ένα meme, το οποίο έλεγε «f**k you @Jack» ως ένα αστείο μήνυμα προς τον ιδρυτή του Twitter, Jack Dorsey, ο οποίος δεν έχει εγγραφεί ακόμα στο Truth.

Το site δοκιμών beta έκτοτε καταργήθηκε και τα άτομα που έκαναν μη εξουσιοδοτημένους λογαριασμούς έλαβαν με μηνύματα που έλεγαν ότι έχουν αποκλειστεί.

Ποιος ο στόχος της «Truth»

O Trump έχοντας άγνοια του κινδύνου, παραμένει πολύ ενθουσιασμένος με την ίδρυση της δικής του εταιρείας κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης. Θα είναι ο πρόεδρος του νέου «Trump Media & Technology Group», που θα «αντεπιτεθεί» εναντίον των εταιρειών «Big Tech» της Silicon Valley και της «φιλελεύθερης κοινοπραξίας μέσων ενημέρωσης».

Σε δήλωσή του είπε: «Δημιούργησα το TRUTH Social και το TMTG για να σταθώ απέναντι στην τυραννία της Big Tech. Ζούμε σε έναν κόσμο όπου οι Ταλιμπάν έχουν τεράστια παρουσία στο Twitter, ωστόσο ο αγαπημένος σας Αμερικανός Πρόεδρος έχει αποσιωπηθεί. Αυτό είναι απαράδεκτο.

Το TMTG ιδρύθηκε με αποστολή να δώσει φωνή σε όλους. Είμαι ενθουσιασμένος που θα αρχίσω σύντομα να μοιράζομαι τις σκέψεις μου. Όλοι με ρωτούν γιατί κάποιος δεν αντιστέκεται στην Big Tech; Θα γίνει σύντομα! »

Δεν αναμένεται να κυκλοφορήσει σε όλες τις περιφέρειες των ΗΠΑ πριν από το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους. Θα υπάρχει μια συνδρομητική υπηρεσία βίντεο στην εφαρμογή με ειδήσεις και πολλά άλλα, σύμφωνα με τον Trump.