Η Ελλάδα τα τελευταία 2 χρόνια έχει γίνει επίκεντρο κινηματογραφικών παραγωγών του εξωτερικού κι έχει συγκεντρώσει πολλά μεγάλα ονόματα του Χόλιγουντ. Αυτή η συγκέντρωση έχει φέρει και μιας μορφής τεχνογνωσία και έμπνευση, η οποία αποτυπώνεται άμεσα στην ελληνική κοινωνία. Ήδη από την αρχή της πανδημίας έχουμε δει την πρώτη ελληνική κινηματογραφική τριλογία: Αρνητές – Κορωνοϊός, Αρνητές – Εμβόλιο και τώρα, η νέα ταινία που κυκλοφορεί στις αίθουσες το «Αρνητές – Απογραφή».

Θα μπορούσε κανείς να πει ότι είναι η ελληνική εκδοχή του έργου του Φίλιπ Ροθ «Συνωμοσία κατά της Αμερικής». Στην πρώτη ταινία είδαμε τους ατρόμητους αρνητές να ξεσκεπάζουν τους ηθοποιούς που υποδύονταν τους ασθενείς και τους νεκρούς στα νεκροτομεία, στήνοντας μια μεγάλη πλεκτάνη προς όφελος των απολυταρχικών καθεστώτων του κόσμου που είχαν ένα μεγάλο σχέδιο: να διαλύσουν τις οικονομίες τους για να κλείσουν στο σπίτι τον Τραμπάκουλα από τα Άνω Λιόσια και την Αθανασία από το Ντράφι.

Στη δεύτερη ταινία, οι ίδιοι ήρωες είχαν να αντιμετωπίσουν έναν μεγαλύτερο εχθρό και γι΄αυτό είδαμε να προστίθενται στην ομάδα τους κι άλλα δυνατά ονόματα της βιομηχανίας. Οι Αρνητές αποκάλυψαν την πλεκτάνη των φαρμακευτικών και του Μπιλ Γκέιτς για να μας τοποθετήσουν τσιπάκια που θα καθορίζουν τις επιλογές μας και σε ένα vaccine apocalypse, έχουν παραμείνει καθαροί, ανέγγιχτοι κι έτοιμοι να τα βάλουν με τη Moderna και τη Pfizer.

Στην τρίτη ταινία που κυκλοφορεί από την περασμένη εβδομάδα, ο εχθρός, ο Demogorgon του Stranger Things, βγάζει από τη φαρέτρα του τους απογραφείς. Είναι μια υβριδική μορφή όντων, που μπαίνουν στο σπίτι σου για να σου δώσουν ένα χαρτί. Έχουν συνήθως γλυκιά μορφή, σαν τα Γκρέμλιν και γι΄αυτό σε παραπλανούν. Όταν πιάσεις το χαρτί, περνάνε στις φλέβες σου ουσίες που σε κάνουν να θες να εμβολιαστείς. Όμως οι Αρνητές, αυτή η μυστική ομάδα που εμφανίστηκε στον πλανήτη μετά την καταστροφή των Avengers για να τον διαφυλάξει, ξεσκεπάζουν κι αυτή τη δολοπλοκία.

Κι επειδή εμείς εδώ στο Nitro δεν μένουμε σε όσα έγιναν, αλλά πάμε και σε όσα θα γίνουν, έχουμε αποκλειστικές πληροφορίες για τα επόμενα sequel, με τους στόχους των συντελεστών του franchise να θέλουν να πάνε μέχρι τις 7 ταινίας. Στην 7η μάλιστα θα ανατρέψουν εξ ολοκλήρουν τον κόσμο, τη Λέσχη Μποντιμπίλντερμεργκ και τις Μαζωνικές Στοές που ακούνε συνέχεια Γιώργο Μαζωνάκη. Μάλιστα, το franchise θέλει να καθιερώσει και δύο μότο αντίστοιχα με το «My Name Is Bond…James Bond». Το πρώτο είναι το «Δεν Είναι Όλα Κρούσματα» και το δεύτερο το «Πονάτε τα παιδιά μου περισσότερο από μένα κ. Στεφανίδου;».

Αρνητές όπως λέμε Avengers

Έτσι, μετά την απογραφή, η 4η ταινία θα έχει τον τίτλο «Αρνητές – Ηλιοβασίλεμα Σαντορίνης». Οι Αρνητές αυτή τη φορά πάνε εκδρομή στη Σαντορίνη και ανακαλύπτουν ότι δεν υπάρχει κανένα ηλιοβασίλεμα και θάλασσα στην Οία, αλλά ένας χάρτινος τοίχος. Κι επειδή αυτοί είναι ατσίδες και έχουν δει το The Truman Show, σπάνε τον τοίχο και βρίσκουν πως όλα είναι στημένα και οι Κινέζοι τουρίστες δεν είναι Κινέζοι, αλλά Πατρινοί καρναβαλιστές.

Ο τίτλος της 5ης ταινίας επιστρέφει στην ηπειρωτική χώρα και επανέρχεται στα του κορωνοϊού. «Αρνητές – Εστίαση». Δεν υπάρχουν μπαρ και κλαμπ, δεν υπάρχον μπουζούκια, δεν υπάρχουν εστιατόρια. Όσοι κάνουν πως δουλεύουν εκεί και όσοι μπαίνουν μέσα, είναι υπάλληλοι στην DVA, σε μια παράλληλη διάσταση, όπου τα φαγητά δεν είναι φαγητά, αλλά 3D απεικονίσεις.

Στην 6η ταινία οι Αρνητές τα βάζουν με τις Δημόσιες Υπηρεσίες. Οι οποίες – καλά το μαντέψατε – δεν υπάρχουν. Το ΙΚΑ, η Εφορία και όλα τα συναφή, είναι μηχανισμοί παρακολούθησης που έχει στήσει ο Μισέλ Φουκό και έχει βάλει τον Ντουέιν Τζόνσον να ασκεί την επιτήρηση. Κι οι ουρές που σχηματίζονται, έχουν τσιράκια του συστήματος που παρακολουθούν τα χαρτιά του μπροστινού για να δώσουν τις λεπτομέρειες στην κεντρική αρχή. Μια ολόκληρη ουρά είναι ηθοποιοί.

Στο μεγάλο φινάλε, όπως είπαμε και πιο πάνω, οι Αρνητές τα βάζουν με τον Γιώργο Μαζωνάκη και τη Μαζωνική Στοά, αλλά και τον κρυφό στρατό του, τους Μποντιμπίλντερ από τη Λέσχη Μποντιμπίλντερμπεργκ που έρχοντα για απογραφή και παίρνουν κρυφά τα παιδιά για να τα στρατολογήσουν.

Αυτή τη φορά η άρνηση είναι προς τη Γη. Όχι το σχήμα του πλανήτη, το οποίο προφανώς δεν είναι στρογγυλό, αλλά μιλάμε για επίπεδο. Ούτε ότι η Γη δεν περιστρέφεται γύρω από τον Ήλιο και συμβαίνει το αντίθετο. Η Γη δεν είναι ο πλανήτης στον οποίο ζούμε, ο τρίτος πλανήτης του ηλιακού συστήματος. Εμείς ζούμε σε έναν πλανήτη που είναι αυτόφωτος και κάθε βράδυ κάποιος πατάει τον διακόπτη για να σβήσει το λαμπάκι.

Υ.Γ. Να ενημερώσει κάποιος τους αρνητές της απογραφής ότι υπάρχει πολλές δεκαετίες, έχει δοκιμαστεί σε πειράματα και είναι ασφαλής ακόμα και σε όσους έχουν υποκείμενα νοσήματα.