Το καλοκαίρι το έχουμε συνδέσει με μια σειρά από ωραία πράγματα, αλλά και με μια σειρά από ολίγον τι επώδυνα, όπως το να μπαίνεις στο αμάξι. Οι περισσότεροι παρκάρουμε το αυτοκίνητο μας σε σημείο που το χτυπάει ο ήλιος βάναυσα, οπότε όταν πάμε να μπούμε, τα καθίσματα καίνε και ο εσωτερικός χώρος βράζει, γι’ αυτό και ανάβουμε κατευθείαν air condition. Αυτό το βιώνουμε πιο έντονα μετά την παραλία ή όταν φεύγουμε από τη δουλειά, στις στιγμές δηλαδή που το αμάξι έχει εκτεθεί για αρκετές ώρες στην ηλιακή ακτινοβολία και το υλικό του απορροφά για τα καλά τη θερμότητα.

Μέχρι σήμερα, κανείς δεν μας είχε πει όμως ότι το να ανάβουμε το aircondition αμέσως μόλις μπούμε στο αμάξι, είναι εγκληματικό για την υγεία μας. Ο λόγος; Λόγω της υψηλής θερμοκρασίας μέσα στο όχημα, όταν ανοίξει το air condition, ο αέρας θα μεταφέρει μεγάλη ποσότητα φορμαλδεΰδης, όπως εξηγείται σε ένα βίντεο στο Instagram, μια ουσία που βρίσκεται στα υλικά του εσωτερικού χώρου και είναι καρκινογόνος ουσία.

Γιατί είναι τεράστιο λάθος να ανοίγεις το air condition μόλις μπεις στο αυτοκίνητο επειδή «βράζει»

Τι πρέπει να κάνεις λοιπόν για να μην καείς, εκτός από το να αφήσεις τις πόρτες ανοιχτές για κανένα 10λεπτο να μη βράζει τουλάχιστον η εσωτερική ατμόσφαιρα; Κάτι που μάλλον θα κάνει τους άλλους να σε περάσουν για παλαβό.

Στο βίντεο εξηγείται ότι πρέπει να κατεβάσεις το παράθυρο της μίας πλευράς, οδηγού ή συνοδηγού, και να ανοιγοκλείσεις 8 φορές την πόρτα της άλλης πλευράς. Και μετά, αφού μπεις, θα ανοίξεις όλα τα παράθυρα, θα βάλεις το air condition στο τέρμα της έντασης αέρα για 1 λεπτό. Τότε, είσαι έτοιμος να το απολαύσεις, κλείνοντας τα παράθυρα και βάζοντας την ένταση σε μεσαίο επίπεδο.

Μάλλον είναι πολύ δραματική η κυρία, οπότε θα προτιμήσουμε να αφήσουμε πόρτες ανοιχτές για κανένα 10λεπτο.