Τα περίεργα φαγητά, τις περισσότερες φορές τουλάχιστον, είναι απλά διαφορετικά από αυτά που γνωρίζετε ή έχετε συνηθίσει. Βέβαια, σε αρκετές περιπτώσεις μπορούμε πολύ εύκολα να τα κατατάξουμε στην κατηγορία με τα αηδιαστικά φαγητά. Τα γεύματα στην αρχαία Μεσόγειο γύριζαν γύρω από τα κοινά βασικά είδη διατροφής που ήταν τα δημητριακά, τα λαχανικά, τα φρούτα και το ελαιόλαδο και περιστασιακά λίγο ψάρι και κρέας για όσους είχαν την οικονομική δυνατότητα.

Στη συνέχεια, οι Αρχαίοι Έλληνες διέδωσαν την κουζίνα τους όπου αποίκισαν, από τη Μαύρη Θάλασσα έως τη νότια Ισπανία, ενώ οι Ρωμαίοι έκαναν το ίδιο τους επόμενους αιώνες. Οι Ρωμαίοι μάγειρες ήταν ιδιαίτερα καλοί στο να βρίσκουν τρόπους να συντηρούν το φαγητό τους και να προσθέτουν περισσότερη γεύση χρησιμοποιώντας εισαγόμενα μπαχαρικά και garum, τη σπεσιαλιτέ τους στη σάλτσα ψαριού.

Στην άλλη άκρη του κόσμου, ο αραβόσιτος (το καλαμπόκι, ντε) ήταν ο βασιλιάς. Στην αρχαία Ιαπωνία, το ρύζι ήταν τόσο σημαντική τροφή που όχι μόνο είχαν έναν εθνικό θεό του ρυζιού αλλά και πολλούς τοπικούς θεούς. Ωραία, ξεχάστε όσα διαβάσατε, έχουμε μια λίστα με τα πιο περίεργα φαγητά της αρχαιότητας κάνουν τις μπάμιες να μοιάζουν με πίτσα. Αρκετό σανό μας τάισαν.

Δείτε όλα τα αηδιαστικά πράγματα που έτρωγαν στην αρχαιότητα στο Provocateur.gr