Μαθαίνουμε από παιδιά πως σημασία στον αθλητισμό δεν έχει η νίκη αλλά η συμμετοχή. Και πράγματι έτσι είναι, αν και η αλήθεια είναι ότι ορισμένες φορές έρχονται κάποιες εξαιρέσεις να επιβεβαιώσουν τον κανόνα. Όπως για παράδειγμα αυτό που συνέβη με μια Σομαλή αθλήτρια (;).

Όλα ήταν έτοιμα για να ξεκινήσει η κούρσα των 100 μέτρων γυναικών στην 32η θερινή Πανεπιστημιάδα που διεξάγεται στην Κίνα. Και πράγματι, οι αθλήτριες ξεκίνησαν και τερμάτισαν με διαφορά δεκάτων ή και λίγων δευτερολέπτων η μία από την άλλη. Όχι όλες… Η Νασρό Αμπουκάρ Αλί που εκπροσωπούσε τη Σομαλία χρειάστηκε 21,81 δευτερόλεπτα για να περάσει τη γραμμή του τερματισμού, κάνοντας έναν από τους χειρότερους χρόνους στην ιστορία στο συγκεκριμένο αγώνισμα, αν όχι τον χειρότερο.

Όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό, η Νασρό έγινε viral παγκοσμίως. Κι όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο ακολουθεί συχνά και έρευνα που φέρνει στο προσκήνιο κι άλλες πληροφορίες. Όπως λοιπόν αποκαλύφθηκε, η αθλήτρια που εστάλη στην Κίνα για να εκπροσωπήσει τη Σομαλία είναι ανιψιά της αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας Στίβου.

Αυτό κι αν δεν πήγε καθόλου καλά…