Ο κακός χαμός έχει γίνει από το πρωί της Τετάρτης με τον Λευτέρη Αυγενάκη και το βίντεο που τον δείχνει να χειροδικεί, να βιαιοπραγεί εις βάρος υπαλλήλου στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, αλλά αφού ο ίδιος ο Αυγενάκης λέει ότι δεν υπήρξε βιαιοπραγία, κουτοί είμαστε να πιστέψουμε τα μάτια μας; Τον αξιόπιστο κ. Αυγενάκη θα πιστέψουμε, τα μάτια μας δε μας τα λένε και καλά τελευταία, το δεξί έχει λίγο κριθαράκι, τ’ αριστερό το ‘πιασε η πρεσβυωπία, τι να τα κάμεις μωρέ, έτσι είναι η ζωή…

Όπως έτσι είναι και για τους Κρητίκαρους, άσχετα που ο Αυγενάκης δεν είναι και η επιτομή του Κρητίκαρου. Έχει όμως φωνή και συμπεριφορά τέτοιου, βράζει το αίμα τ’ ανθρώπου και είναι ανεξέλεγκτο. Ε και εκεί που βράζει το αίμα, κάπου στα 50 βαθμούς Κελσίου, ο άνθρωπος τι να κάνει, έσπασε, ράγισε, έγκωσε, δεν άντεξε την αδικία.

Οι καταραμένες οι πύλες άλλαξαν θέση και έψαχνε ο έρμος μία ώρα να βρει τη σωστή πύλη. Κάνουν συχνά τέτοια παιχνίδια. Να, μια φορά κι εμείς ψάχναμε την πόρτα του σπιτιού μας, τη βρήκαμε, βάλαμε το κλειδί, αλλά από το μεθύσι, είχαμε βγει σε άλλον όροφο και βάζαμε το κλειδί σε λάθος πόρτα. Ήρθε αστυνομία, παλεύαμε να εξηγήσουμε, αλλά τζίφος. Μας ξέχεσε κι η γειτόνισσα.

Τα ίδια θα συνέβηκαν και με τον Αυγενάκη όταν θα πήγε η αστυνομία να τονερωτήξει γιατί πήρε το σταθερό τηλέφωνο από τον υπάλληλο. Θα τους εξηγούσε ο νταβραντισμένος και φουντωμένος γιατί έχασε την πτήση εξαιτίας των πορτώνε, ότι γλίστρησε το χέρι του, έπεσε πάνω στον υπάλληλο, μετά έπιασε το ακουστικό και επειδή δεν τα πάει καλά με τα πιασίματα, γιατί είναι πιο γκαφατζής κι από τον Τσάντλερ, του έφυγε και το ακουστικό πάνω στον υπάλληλο.

Μην πιστεύετε τα βίντεο και τις μαρτυρίες, αυτά έγιναν με Chat GTP, εγώ θα σας τα πω κύριε όργανο. Α, και παρεμπιπτόντως, σας αρέσει ο Έβρος; Ωραία περιοχή. Κάηκε πέρσι, αλλά φέτος άνθισε.

Αυτά πρέπει να είπε στους αστυνομικούς ο κ. Αυγενάκης και βγήκαν οι κακεντρεχείς να πουν ότι τους απείλησε με μετάθεση.

Και μετά που λένε ότι είπε «ξέρεις ποιος είμαι εγώ;», πάλι παρεξηγήθηκε ο Κρητίκαρος μρε, τραγουδούσε Άννα Βίσση εκείνη τη στιγμή, γιατί ταυτίζεται με τους στίχους του Καρβέλα ο κ. Αυγενάκης. Ειδικά στην αρχή που λέει:

Το νταηλίκι κι η μαγκιά
μια βραδιά μαγικιά
τρακάρανε τυχαία
Αγαπηθήκανε τρελά
καναν κι ένα παιδί
που το βγάλαν Λευτέρη

Μετά μπήκε το ρεφρέν, εκστασιάστηκε ο Αυγενάκης και τραγουδούσε:

Ρε, ξέρεις ποια είμαι εγώ
Πώς με λένε
κι η σκούφια μου
από πού κρατάει
Ρε, ξέρεις ποια είμαι εγώ
πού να σου εξηγώ

Η τρέλα και η λογική
στην οδό Πατιρντί
στήσανε καφενείο
Η μια πουλάει
ό,τι βάλει του ανθρώπου ο νους
η άλλη κάνει ταμείο

Όλα πηγαίνανε καλά
ώσπου κάποια βραδιά
έγινε φασαρία
Κανείς δεν έμαθε ποτέ
ούτε γιατί ούτε πώς
είχε τέτοιο φινάλε
μια τόσο ωραία ιστορία

Κι η λογική τρελάθηκε
σάλεψε το μυαλό της
κι έτσι η τρέλα έκανε
το καφενείο δικό της.

Αυγενάκης ο Εξοστρακισθέντας Ηγέτης

Κι επειδή το άδικο δεν το μπορεί κανείς, αυτό το καμάρι της Κρήτης και του Ηρακλείου, που τον έχουν στηρίξει τόσο όλα τα καμάρια που βγάνει το νησί, καμάρια που δε σηκώνουν το χέρι τους, που δε βαράνε τουφεκιές στον αέρα, που δεν πουλάνε νταηλίκια ποτές των ποτώνε, θα κρατήσει τη βουλευτική του έδρα παρά το ότι τον εξοστράκισε ο άδικος Μητσοτάκης τον σύγχρονο Αριστείδη, για να συνεχίσει τον δίκαιο αγώνα του τραγουδώντας Βίσση και σε άλλα μέρη.

Στο κάτω κάτω, ήταν η κακιά η στιγμή, ήταν μια ένταση της στιγμής, άλλο που κράτησε πολλές στιγμές. Και δεν φταίει κι αυτός ο άνθρωπας, να λέμε και τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη. Φταίει η Κρήτη, το χώμα της, που τους βγάνει θερμόαιμους τους άντρες. Να μην τους προκαλούμε, να μην εξυμαίνονται.

Μόνο να προσέξει ο κ. Αυγενάκης γιατί μπορεί να βρεθεί κάποια στιγμή ο θαρραλέος που θα γυρίσει να του τραγουδήσει Κατερίνα Στανίση.