Έναν σίγουρα μακάβριο και κατά πολλούς όχι και τόσο λογικό τρόπο να δώσει μάθημα στους συγγενείς του, όπως είπε ότι ήθελε να κάνει, εμπνεύστηκε ένας 45χρονος από το Βέλγιο, ο οποίος αποφάσισε να στήσει την (ψεύτικη) κηδεία του.

Ο Ντέιβιντ Μπέρτεν τα οργάνωσε όλα στην εντέλεια. Για να μην τρελάνει βέβαια τη σύζυγο και τα παιδιά του, αρχικά τα ενημέρωσε και εν συνεχεία ζήτησε και τη βοήθειά τους ώστε το σχέδιό του να πείσει τους συγγενείς ότι πέθανε, να γίνει πιστευτό.

«Καλό σου ταξίδι μπαμπά. Δεν θα σταματήσω να σε σκέφτομαι. Γιατί η ζωή να είναι τόσο άδικη; Γιατί εσύ; Ετοιμαζόσουν να γίνεις παππούς και είχες όλη τη ζωή μπροστά σου. Σε αγαπάμε και δεν θα σε ξεχάσουμε», έγραψε η μία του κόρη στο Facebook και όλοι οι συγγενείς άρχισαν να γράφουν σχόλια συμπαράστασης και να εκφράζουν τη λύπη του.

@el.tiktokeur2 Tu nous a eu je te le jure j etais en pleure moi et apres j ai eu le choc poto on t aime beaucoup ❤️@Ragnar_le_fou @Leclercq Philippe #fyp #pourtoii #fypシ ♬ son original – Thomas faut

Η μέρα της κηδείας έφτασε και σε ένα νεκροταφείο της Λιέγης συγκεντρώθηκαν άνθρωποι που γνώριζαν τον Μπέρτεν για να του πουν το τελευταίο «αντίο».

Την ώρα της τελετής, ο «νεκρός» έφτασε στο σημείο με ένα ελικόπτερο σοκάροντας τους πάντες.

@el.tiktokeur2 Tu nous as eu on t aime mon ami on est content que tu es parmis nous ❤️❤️#pourtoii #fyp #fypシ @Ragnar_le_fou ♬ son original – Thomas faut

«Έχω δει άσχημα πράγματα από την οικογένειά μου που με στεναχωρούν. Δεν με καλούν πουθενά και σε τίποτα. Κανείς δεν με συναντά. Μεγαλώσαμε χωριστά. Γι’ αυτό ήθελα να τους δώσω ένα μάθημα και να τους δείξω ότι δεν πρέπει να περιμένεις να πεθάνει κάποιος για να τον συναντήσεις» εξήγησε ο 45χρονος, ωστόσο το όλο σκηνικό που έστησε έγινε αιτία να αποδοκιμαστεί έντονα στα social media.