Πολλές φορές, όταν είμαι σε μια καφετέρια ή σε ένα beach restaurant το καλοκαίρι, είμαι το χιουμοράκι της παρέας και αντί να παραγγείλω ένα κλαμπ σάντουιτς, παραγγέλνω ένα μπαρ σάντουιτς. Δε γελάει ποτέ κανείς, οπότε για να το συνεχίσω, εξηγώ στον σερβιτόρο ότι το κλαμπ είναι πολύ ακριβό, οπότε αναρωτιέμαι μήπως αν το έχουν σε εκδοχή μπαρ, είναι φθηνότερο. Ούτε τότε γελάει.

Τέλος πάντων, δεν είμαι εδώ για να σας πω πόσο αστεία είμαι. Είμαι εδώ για να μοιραστώ μαζί σας κάτι που είδα σήμερα στο Instagram και μου προκάλεσε το αμερικανιστί mindblow. Κοινώς, εξερράγη ο εγκέφαλός μου.

Αφορά το κλαμπ σάντουιτς και τον λόγο που το ονόμασαν έτσι. Όπως εξήγησε ένας τύπος σε ένα podcast, δεν είναι Club Sandwich, αλλά το πρώτο είναι ακρωνύμιο, γράφεται δηλαδή C.L.U.B. και σημαίνει «Chicken Lettuce Under Bacon», δηλαδή κοτόπουλο και μαρούλι με μπέικον, είναι δηλαδή σαν το BLT (bacon, lettuce, tomato).

Πριν όμως αρχίσουν τα «i was today years’ old when» και το πάρετε ως δεδομένο, δεν είναι αυτή η εξήγηση η σωστή. Το κλαμπ σάντουιτς ονομάστηκε έτσι γιατί πρωτοεμφανίστηκε στη Σαρατόγκα, στη Νέα Υόρκη, στο Saratoga Club-House, όπου το εστιατόριο κάποια στιγμή τον 19ο αιώνα σέρβιρε ένα σάντουιτς με γαλοπούλα, μπέικον, μαρούλι, τομάτα, μαγιονάζα και τρία είδη τυριού σε φρυγανισμένο ψωμί μαζί με πατάτες και έγινε γρήγορα πολύ δημοφιλές.

Αυτή η εξήγηση όμως είναι λίγο…φλώρικη και αδιάφορη. Αντιθέτως, το Chicken Lettuce Under Bacon είναι πολύ πολύ καλύτερο και αυτό θα υιοθετήσω και θα λέω στους φίλους μου και στους σερβιτόρους στα μπιτσορεστοράν.

Στο κάτω κάτω, κάποιες φορές έχει γοητεία να επιλέγεις αυτό που δεν ισχύει, ειδικά για κάτι τόσο ασήμαντο όσο το κλαμπ σάντουιτς. Η μυθοπλασία είναι καλύτερη από την αλήθεια. Οπότε, με αυτά τα κακεντρεχή σχόλια στην ανάρτηση που ακυρώνουν την ερμηνεία αυτή για το κλαμπ σάντουιτς, είμαστε αντίθετοι, είναι προδότες και ραδιούργοι.