Το βίντεο με τον χιονοστρόβιλο στην Σκόπελο έχει γίνει viral και παίζει σε όλα τα ξένα μέσα ενημέρωσης. Το στίγμα που άφησε πίσω της η κακοκαιρία «Ελπίς», δεν έμεινε ασχολίαστο από το CNN. Κάνει αναφορά στην χιονοθύελλα που έχει καλύψει περιοχές της Ελλάδας και της Τουρκίας, προκαλώντας χάος στους δρόμους των μεγάλων πόλεων και στα πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα. «Η κακοκαιρία Ελπίδα σάρωσε την Ελλάδα τη Δευτέρα, καλύπτοντας την Αθήνα με σφοδρό χιόνι, που σπάνια πέφτει στην ελληνική πρωτεύουσα. Έγινε πλέον για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά» γράφουν χαρακτηριστικά.

Το χιόνι κάλυψε την πρωτεύουσα από τον λόφο της Ακρόπολης μέχρι την ακτή στα νότια. Σταμάτησε τους εμβολιασμούς για τον Covid-19,  τα σχολεία έκλεισαν, ενώ οι πτήσεις ακυρώθηκαν. Η καταιγίδα της Δευτέρας προκάλεσε επίσης ένα σπάνιο «χιονοστρόβιλο», μια χοάνη που μοιάζει με ανεμοστρόβιλο που κινείται πάνω από ένα χιονισμένο τοπίο, στροβιλίζοντας το χιόνι γύρω από τη βάση του.

Το φαινόμενο καταγράφεται σε Άνδρο και Σκόπελο, όπου σχηματίστηκαν υδροσιφώνες εν μέσω της χιονοκαταιγίδας που έπληττε τις εν λόγω περιοχές. Τα φαινόμενα αυτά δημιουργούνται στο μπροστινό άκρο ενός ψυχρού ή ενός θερμού μετώπου που εισέρχεται σε ένα χειμερινό περιβάλλον.

Ακόμα αναφέρει, εκτός από τους εγκλωβισμένους στην Αττική Οδό και τους τραυματίες στο τρένο που συγκρούστηκε, την κατάσταση στην γειτονική χώρα. Η χιονόπτωση στην Κωνσταντινούπολη ξεκίνησε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας και εντάθηκε τις τελευταίες ημέρες. Πλάνα από το αεροδρόμιο, μεταξύ των μεγαλύτερων στον κόσμο, έδειξαν διαδρόμους καλυμμένους σε ένα «πέπλο» χιονιού. Τα αεροσκάφη και τα οχήματα να είναι ελάχιστα ορατά.

Ένα βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει έναν άνδρα να κάνει σκι στους δρόμους της πόλης. Μακριά στο νότο της Τουρκίας, χιόνι έπεσε στις παραλίες της Αττάλειας για πρώτη φορά μετά από 29 χρόνια.