Φωτιές μας άναψε ο Νίκος Παππάς που δεν κρατάει το στόμα του κλειστό και λέει για μπάτσους και μπατσάκους. Ε, να σου το πολιτικό σούσουρο, να οι ανακοινώσεις από τη ΝΔ, από το Σωματείο Μπ…Αστυνομικών, να τα αιτήματα για διαγραφές και βγαίνουν πολλά στη φόρα εδώ και δύο 24ωρα, με αποτέλεσμα να έχουμε φτάσει ως χώρα στο σημείο να κάνουμε και τον Νίκο Παππά μείζον πολιτικό πρόσωπο και ζήτημα. Τέτοια ικανότητα πουθενά αλλού.

Δεν είχε φτάσει όμως στο απόγειό της η φάση. Έπρεπε να έρθει ο κ. Θανάσης Πλεύρης, ο πρώην Υπουργός Υγείας, να το απογειώσει, με όσα είπε στον ΣΚΑΪ.

«Η χρησιμοποίηση του όρου “μπάτσου” έχει ξεφύγει και με το άνοιγμα της Βουλής θα αναλάβω μία πρωτοβουλία και με άλλους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και από άλλα κόμματα, εάν το επιθυμούν, ώστε πλέον ο όρος “μπάτσος” απευθείας να κινεί αυτόφωρο ποινικό αδίκημα, να μη χρειάζεται κανένας να κάνει μηνυτήρια αναφορά».

Μετά από αυτό, τρέμουμε όλοι μας, εγώ μάνι μάνι πρέπει να το έχω πει καμιά 1.000 φορές κι εύχομαι να μη λειτουργήσει αναδρομικά, διότι την έβαψα. Περισσότερο από μένα όμως, εύχεται ο Χρήστος Δάντης να μην λειτουργήσει αναδρομικά, διότι έχει τραγουδήσει τόσες φορές το 24.000 Baci, που μέχρι την μεθεπόμενη ζωή του θα κληθεί να πληρώνει πρόστιμα ή μέρες στη φυλακή, ανάλογα με την ποινή που θα αιτηθεί ο κ. Πλεύρης να επιβάλλεται.

Δεν ξέρω βέβαια σε αυτό το σημείο τι θα κάνει με τον πρώτο εκτελεστή του τραγουδιού, τον Τσελεντάνο και με το ιταλικό λεξιλόγιο, όπου η λέξη σημαίνει Φιλιά, αν δηλαδή θα επιτεθούμε στους Ιταλούς ζητώντας κυρώσεις.

Τέλος, η ποινική διαδικασία θα κινείται μόνο για την λέξη «μπάτσος» ή και τα παράγωγα; Γιατί υπάρχουν και αμφισημίες. Αν κάποιος πάνω στο σεξ ρωτήσει το ταιρί του «να σου τραβήξω μερικά μπατσάκια στο κ@λαράκι», θεωρείται πως αναφέρεται σε μπάτσους; Εκεί τι θα συμβεί; Να μην παραλείψει στην εισήγησή του ο κ. Πλεύρης να τα διαλευκάνει αυτά τα γκρίζα σημεία, μη μπλέξουμε κιόλας, γιατί εγώ τραγούδαω συνέχεια το τραγούδι του Τσελεντάνο, ειδικά όταν περνάω δίπλα από αστυνομικούς, με πιάνει μια τάση. Μου αρέσουν και τα λογοπαίγνια.

Και δεν είναι το μόνο. Υπάρχει και το Baci Baci tambo chiki chiki chikita που παίζει στα καρναβάλια κάθε χρόνο. Εκεί τι θα συμβεί;

Θα θέλαμε πάντως πολύ να δούμε ρεβιζιονισμό και στη λέξη «μπάτσος» μέσα από τη Woke λογική και να περιφέρονται αστυνομικοί σε εκπομπές και social και να λένε για «μπάτσος-shaming», κι ότι είναι μια μειονότητα που η κοινωνία την πολεμάει και άλλα τέτοια, για να μη χρειαστεί μετά να έχει δουλειά ξανά ο Σεφερλής ή ο Ατζαράκης.