Πριν ξεσπάσει η πανδημία οι περισσότεροι πολλοί άνθρωποι ανέφεραν ότι βίωσαν ρομαντικές στιγμές με ανθρώπους που γνωρίστηκαν σε dating apps, παρά σε όποια άλλη δραστηριότητα της ζωής τους.

Η μαγική υπόσχεση του αλγοριθμικού ταιριάσματος των singles με τους ιδανικούς συντρόφους έχει εξελιχθεί σε μια βιομηχανία 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Είναι αρκετοί ωστόσο που δεν έχουν λύσει το πρόβλημά τους με τη βοήθεια της Τεχνολογίας και όλα δείχνουν ότι δυσκολεύει η κατάσταση.

Πρόσφατα δεδομένα από έρευνα που διενεργήθηκε εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου κατέληξε ότι οι χρήστες εφαρμογών αφιερώνουν έως και 55 λεπτά την ημέρα μελετώντας προφίλ. Επίσης οι χρήστες συνήθως ενεργοποιούν την εφαρμογή για μικρότερες χρονικές περιόδους το πρωί και το βράδυ.

Σε μια εφαρμογή, όπως το Hinge, με πάνω από 23 εκατομμύρια χρήστες, ο συνδυασμός της χρονικής διάρκειας που καταναλώνουν οι χρήστες στο διαδίκτυο και του τεράστιου αριθμού αντιστοιχιών, δίνουν τη δυνατότητα για άπειρες γνωριμίες. Ποια είναι τα κριτήρια όμως για τον κατάλληλο «σύντροφο»; Σε ποιο βαθμό οι γυναίκες επιλέγουν σύντροφο βάσει της σωματικής έλξης, του ύψους του εισοδήματος, της οικειότητας ή της ευφυΐας;

Δεδομένου του μεγάλου όγκου προφίλ και φωτογραφιών και του σύντομου χρόνου που αφιερώνεται σε κάθε προφίλ, οι συμμετέχουσες στην έρευνα απάντηση ότι πρωταρχικό κριτήριο είναι η φυσική έλξη πάνω από οποιαδήποτε άλλη μεταβλητή. Χαρακτηριστικά, όπως το εισόδημα, η ευφυΐα και η οικειότητα σταθμίστηκαν μόνο εφόσον διαπιστώθηκε ότι υπάρχει σωματική έλξη στη γνωριμία με έναν εν δυνάμει σύντροφο.

Το συμπέρασμα είναι ότι οι εφαρμογές γνωριμιών δεν φαίνεται να βοήθησαν εκείνους που θεωρούνται λιγότερο ελκυστικοί.

Λιγότεροι άνδρες με δυσανάλογα πλεονεκτήματα

Μια ευρέως διαδεδομένη ανάλυση του 2017 από τον Hinge Aviv Goldgeier συμπέραινε ότι οι άνδρες ξεκινούν την προσέγγιση τρεις φορές πιο συχνά από τις γυναίκες.

Ανακάλυψε ότι το 50% των προσπαθειών τους, δηλαδή των «like», πήγαν στο 25% των γυναικών στην εφαρμογή εκείνη την εποχή. Το πιο εκπληκτικό ήταν ότι το 50% των γυναικείων συμπαθειών πήγαινε μόνο στο 15% εκατό των ανδρών.

Γνωρίζουμε ότι ο ανταγωνισμός ήταν ήδη σκληρός για τους ετεροφυλόφιλους άνδρες, δεδομένου ότι οι άνδρες αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 60% των χρηστών εφαρμογών γνωριμιών.

Εάν η σωματική έλξη παραμένει η κινητήρια δύναμη για φλερτ και η πλειονότητα των ανδρών σε εφαρμογές θεωρούνται λιγότερο από εξαιρετικά ελκυστικοί, οι πιθανότητες για φλερτ μειώνονται αισθητά.

Ένα σχέδιο γοητείας: στήσε το ιδανικό προφίλ

Μεγαλύτερη ευκαιρία για να αρέσουν στις γυναίκες έχουν οι άνδρες αν δώσουν προτεραιότητα και προβάλλουν την προσωπικότητα, τη ζεστασιά και το πνεύμα τους στο προφίλ τους, ανταποκρινόμενοι σε προτροπές ή δημιουργώντας ελκυστικές ενότητες γύρω από τον εαυτό τους και τα στοιχεία της προσωπικότητάς τους.

Η λύση του γρίφου είναι να δημιουργήσεις μια συναισθηματική σύνδεση στις αρχικές 24-48 ώρες μετά το matching σε μια εφαρμογή γνωριμιών (ειδικά στο Bumble, όπου μόνο γυναίκες μπορούν να ξεκινήσουν συνομιλίες).

Εδώ είναι που η ανάπτυξη του γρήγορου συναισθηματικού συντονισμού μπορεί να μεταφραστεί σε τηλεφώνημα ή πρώτο ραντεβού και τα ραντεβού δίνουν την ευκαιρία να ξεκινήσει μια ξεχωριστή συνομιλία, παρότι το πιο πιθανό είναι ότι συνομιλούν με πολλά άτομα στην εφαρμογή.

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές θα αυξήσετε τη δημοτικότητά σας στα dating apps:

  1. Γνωρίζοντας ότι η εικόνα είναι τόσο σημαντική στις εφαρμογές γνωριμιών, επιλέξτε τέσσερις έως έξι από τις αγαπημένες σας φωτογραφίες, με εξαιρετικό φωτισμό. Θα συνιστούσα μία ή δύο λήψεις προφίλ που είναι σχετικά πρόσφατες, και ενώ μερικές λήψεις με δραστηριότητες όπως η αναρρίχηση ή το καγιάκ, να είναι σχετικά κοντινές φωτογραφίες. Πολλοί χρήστες αποφασίζουν για ένα προφίλ με βάση την πρώτη φωτογραφία μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.
  2. Δημιουργήστε μια συναρπαστική λεζάντα που είναι αυθεντική και μπορεί να βοηθήσει στην προώθηση της επικοινωνίας. Η περιγραφή των αγαπημένων σας χόμπι, της τελευταίας περιπέτειας ή του ιδανικού συντρόφου σας με δημιουργικούς τρόπους μπορεί να τραβήξει την προσοχή για να σας προσεγγίσουν.
  3. Ξεκινήστε μια συνομιλία μέσα στις πρώτες 24 ώρες από την αντιστοίχιση. Με εκατομμύρια ενεργούς μηνιαίους χρήστες, είναι εύκολο να γίνετε απλώς άλλος ένας ανεπιθύμητος χρήστης. Δώστε αβάντα στον εαυτό σας, μιλώντας έξυπνα και με χιούμορ και ανταποκριθείτε εάν το ταίρι σας απαντήσει σας σύντομα.

Το ραντεβού φαίνεται να γίνεται όλο και πιο δύσκολο για έναν αυξανόμενο αριθμό ανδρών που μπορεί να είναι χρόνια ελεύθεροι. Την επόμενη δεκαετία, θα χρειαστεί να υποστηρίξουμε τους νέους άνδρες, ώστε πρώτα να συντονιστούν συναισθηματικά με τον εαυτό τους και μετά να γίνουν αποτελεσματικοί και επικοινωνιακοί.