Όχι, μην περιμένεις να βρεις κάποια απάντηση στο ερώτημα του τίτλου για τις λέξεις demure και το delulu. Είναι ξεκάθαρα ένα κείμενο χαζομάρας, από αυτά που κάτι μέσα μας μας σπρώχνει να το γράψουμε, απλά και μόνο για να υπάρχει, ως δείγμα της προσωπικότητας μας, ως μιας ψυχική κατάθεση. Δεν υπάρχει κάποια θεωρία συνωμοσίας να αποκαλύψω. Ήδη με τον τίτλο στέκομαι δίπλα στους αρνητές εμβολίων, στους «Πατρίς Θρησκεία Οικογένεια» και στους «Τα βοθροκάναλα μας το κρύβουν».

Είμαι απλώς ένας άνθρωπος που παρατηρεί πράγματα, που του αρέσει η γλωσσολογία, η ετυμολογία, η ερμηνεία των λέξεων, ο ήχος των γραμμάτων, οι συχνότεροι συνδυασμοί γραμμάτων και όταν εμφανίζεται κάτι που δεν έχει εμφανιστεί ξανά, και το ακολουθεί κι ένα δεύτερο δείγμα, είναι το ξεκίνημα ενός μοτίβου.

Πριν έναν χρόνο, ήταν η λέξη Delulu που μας συστήθηκε μέσω των social media, ένα ξεκάθαρο σλανγκ που κατάφερε να κάνει πιο ευχάριστη και αστεία την πραγματική σημασία της λέξης που προέρχεται από το delusional. Με τον διπλασιασμό της δεύτερης συλλαβής, έγινε πιο παιχνιδιάρικο. Καμία λέξη που περιλαμβάνει δύο λου- δεν υποδηλώνει κάτι κακό. Μόνο το λουλούδι μου έρχεται και η Μικρή Λουλού, το κινούμενο που βλέπαμε μικρά στο STAR, αλλά και πάλι δίκιο έχω.

Και τις τελευταίες εβδομάδες ακούμε παντού τη φράση «very demure, very mindful, very cutesy», που σημαίνει ότι προσέχεις τι λες, το σκέφτεσαι, δεν αμολάς εκφράσεις που μπορεί να είναι προσβλητικές υπό το πρίσμα του σήμερα. Που, λογικά, πάντα ήταν προσβλητικές, απλά δεν τους δίναμε την απαραίτητη σημασία παλιότερα.

Μπορείς να είσαι και Delulu και Demure;

Κάπως έτσι, μέσα σε έναν χρόνο, δύο λέξεις, το Demure και το Delulu, τρισύλλαβες και με πρώτη συλλαβή το De-, έγιναν οι πιο δημοφιλείς στα social media, ανάγκασαν ιστοσελίδες να γράψουν άρθρα για το τι σημαίνουν και σίγουρα δεν είναι τυχαίο αυτό, το μέγεθός τους δηλαδή για αρχή, και μετά το ίδιο ξεκίνημα στη λέξη. Ίσως δίνει κι ένα hint για το ιδανικό μέγεθος για να γίνει κάτι viral.

Παλιότερα, μας είχαν μάθει στη σχολή των ΕΜΜΕ έναν κανόνα: K.I.S.S. Σημαίνει “Keep It Simple Stupid”, δηλαδή όσο πιο απλό, τόσο πιο δυνατό. Ίσως σήμερα το TikTok να έχει αλλάξει αυτόν τον κανόνα σε “Keep It Short Stupid”, αφού όλα είναι τόσο υπεραπλουστευμένα, ώστε το simple εξυπακούεται.

Αυτό το κείμενο πιθανότατα δεν σας προσέφερε τίποτα, καμία ουσία, αλλά κάποιες φορές έχω την ανάγκη να μοιράζομαι τέτοιες σκέψεις, ίσως για να βρω κάποιο άτομο με την ίδια σκέψη ή απλά για να πυροδοτήσω κάτι στο μυαλό των άλλων και να το πάνε ένα βήμα παραπέρα, μακρύτερα από αυτό που μπορώ εγώ.

Φυσικά, το πιο μεγάλο ερώτημα εδώ είναι ένα: μπορείς να είσαι Delulu και Demure ταυτόχρονα; Η εποχή μας μας έχει δείξει ότι το να είσαι Delulu είναι ο μόνος τρόπος για να γίνεις Demure!

ΥΓ. Άραγε, η Demi Moore να λέει Demure ή Demimure;