Είπα στον Χάρη πως μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα scrolling στον λογαριασμό του στο Instagram, κατάλαβα πως πρόκειται για Millennial. Έπεσα μέσα, αλλά εκείνος δεν χάρηκε καθόλου με τον χαρακτηρισμό. Είναι κατά οποιασδήποτε ταμπέλας στη δουλειά του, ακόμα και αν πρόκειται απλώς για έναν πρόχειρο προσδιορισμό της γενιάς που εκπροσωπεί. Είναι γεννημένος το 1994 και είμαι σχεδόν σίγουρη πως έχεις αποθηκευμένη τουλάχιστον μια φωτογραφία στα saved σου στο Instagram.

Μέχρι να μιλήσω μαζί του, πίστευα πως το επώνυμό του είναι Καριπίδης, λόγω του σοσιαλμιντιακού του username, @kari.pidi. Έπεσα έξω, όπως όλοι μας. Τον λένε Χάρη Σημηριώτη, είναι φωτογράφος, η φωτογραφία τον βρήκε, δεν τη βρήκε. Είναι παιδί του κέντρου, αγαπάει το Ψυρρή, εμπνέεται από την ομορφιά, δεν θυμάται ονόματα, ούτε ακολουθεί πιστά τη δουλειά άλλων καλλιτεχνών. Εικάζω πως αυτό συμβαίνει όχι επειδή είναι σνομπ, αλλά απλώς επειδή είναι Millennial. Σόρρυ, Χάρη.

Συστήσου μας χωρίς στρες και άγχος. Ποιος είσαι;

Είμαι ο Χάρης Σημηριώτης πολλοί νομίζουν ότι με λένε Καριπίδη λόγω του nickname που έχω στο Instagram, αλλά αυτό είναι απλά ένα ψευδώνυμο που κόλλησε από την εποχή του Γυμνασίου όταν το χρησιμοποιούσα στα social. Είμαι φωτογράφος γεννημένος το ’94 και μένω στο κέντρο της Αθήνας.

Τη φωτογραφία τη βρήκες ή σε βρήκε; Πώς ξεκίνησες να ασχολείσαι;

Η φωτογραφία ξεκάθαρα με βρήκε. Μου άρεσε να γράφω,να σχεδιάζω, να ζωγραφίζω αλλά τίποτα απ’ όλα αυτά δεν ήταν τόσο γρήγορο και άμεσο όσο η φωτογραφία. Με περιτριγύριζέ κατά καιρούς μέχρι που επεσε στα χέρια μου μία κάμερα και το ένα έφερε το άλλο.

Βρες τη συνέντευξη του kari.pidi στη Βάνα Κράβαρη και τις υπέροχες φωτογραφίες του στο Provocateur.gr