Το να σπάσεις ένα αυγό είτε για να το τηγανίσεις είτε για να το ρίξεις σε ένα μπολ και να το ανακατέψεις για να κάνεις κέικ, είναι εύκολο. Για αυτούς που το κάνουν χρόνια. Για εμάς που παιδεύομαστε και με τα πιο απλά…ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. Την πρώτη φορά που έσπασα αυγό, το έσπασα κυριολεκτικά. Ανακατεύτηκαν τσόφλια με τον κρόκο και το ασπράδι και πάλευα 35 λεπτά να τα ξεχωρίσω, μέχρι που είπα «δεν πειράζει, ένα μικρό τσόφλι τι κακό να προξενήσει». Η τουαλέτα μου το γνωρίζει αυτό το κακό. Και το μυαλό μου το θυμάται.

Είμαι πάνω από 30, έχω σπάσει μπόλικα αυγά στη ζωή μου, συχνά έχω αποτυχημένες προσπάθειες γιατί είμαι ατσούμπαλος και θα ευχόμουν να είχα δει το ακόλουθο βίντεο που είδα στο Instagram, πολλά χρόνια πριν ή να έχω γεννηθεί 6-7 χρόνια αργότερα, για να είμαι και νεότερος.

Ένας τύπος λοιπόν, δείχνει τον πιο αποτελεσματικό τρόπο να σπάσεις ένα αυγό, χωρίς να φοβάσαι μη τυχόν και πάρεις και τσόφλια μαζί. Τι κάνει; Δεν σπάει το αυγό στην αιχμηρή περιφέρεια κάποιου σκεύους ή στις γωνιές της κουζίνας ή του τραπεζιού. Το ρίχνει σε μια λεία επιφάνεια, πάνω στο τραπέζι ή την κουζίνα, ή σε ένα ξύλο κοπής, και το αυγό σπάει σε ένα σημείο, οπότε εσύ απλά το παίρνεις και το ανοίγεις εύκολα για να ρίξεις τον κρόκο εκεί που θες.

Και ξέρετε κάτι; Όχι μόνο είναι ο πιο εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος. Είναι και ο πιο διασκεδαστικός. Γιατί γίνεται από οποιοδήποτε ύψος μπορεί να φτάσει το χέρι. Οπότε μπορείς να μαγειρεύεις με το ταίρι σου, το παιδί σου, τους φίλους σου, και να κάνετε διαγωνισμό για το ποιος θα το πετάξει από πιο ψηλά και θα σπάσει σωστά.