Η οδήγηση είναι μια διαδικασία στην οποία κάποιοι χαλαρώνουν, ξεφεύγουν από τη ζωή τους για λίγο, έχουν μια εύκολη δικαιολογία να πουν όχι σε υποχρεώσεις. Όταν οδηγείς, μπορείς να το κλείσεις στον άλλον κατευθείαν, δεν είσαι υποχρεωμένος να ασχοληθείς με τη δουλειά διότι είσαι καθ’ οδόν. Ακούς μουσική, βάζεις Φουρέιρα, σε παρασέρνει η άτιμη, λικνίζεσαι, τραγουδάς, δημιουργούνται συνθήκες που προκαλούν ψυχική ευεξία.

Εκτός από αυτό όμως, είναι και συνθήκες που ευνοούν το να αποσπαστεί η προσοχή σου από τον δρόμο και να προκαλέσεις κάποιο ατύχημα.

Σε μια έρευνα που έγινε, η Ελένη Φουρέιρα καθίσταται ως η πιο επικίνδυνη τραγουδίστρια για να ακούει κανείς όταν οδηγάει. Από τα 92 τραγούδια, τα 4 είναι δικά της και δη, τα 3 από τα 4 βρίσκονται στην πρώτη πεντάδα. Νο1 είναι το Oh Mami, Νο3 το Γδύσου που λέει με τον APON και στο 4 το El Telephone. Και το 4ο δεν είναι πολύ χαμηλά, μόλις 11ο το Kollima. Παράξενο πώς, δεν είναι το Aeroplano. Ίσως δεν είχε βγει όταν φτιάχτηκε η λίστα.

Τα τραγούδια της Φουρέιρα συγκέντρωσαν υψηλό σκορ με βάση το πόσα BPM έχει ο ήχος, πόσα ντεσιμπέλ έχει, πόση ενέργεια προκαλεί και πόσο χορευτικά είναι. Το Νο1, το Oh Mami, έπιασε ποσοστό 64% με βάση αυτά τα χαρακτηριστικά.

Την πεντάδα συμπληρώνουν το Ya Habibi της Βανδή με τους Kings και ο Έκπτωτος Άγγελος του Οικονομόπουλου, ο οποίος έχει του λόγου του 5 δικά του τραγούδια σε επικίνδυνα για την οδήγηση.

Πάντως, περισσότερα τραγούδια στα 92 έχει η Αναστασία, 7 το σύνολο, με τους Γιώργο Σαμπάνη με 5, Γιώργο Μαζωνάκη με 5 και Πέτρο Ιακωβίδη με 4 να είναι κι αυτοί ψηλά.

* Δείτε και τα 92 τραγούδια εδώ