Μια στρατιά από μαϊμούδες παρελαύνει στους δρόμους της Ταϊλάνδης, παρεμποδίζοντας την κυκλοφορία στους δρόμους. Οι δύο συμμορίες φαίνεται να είχαν δώσει ραντεβού στο σημείο για να τις «παίξουν», θυμίζοντας μας τα μυθικά beefs των West και East side. Μπορεί να μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά είναι πραγματικότητα.

Σε βίντεο που έγιναν viral, δύο μεγάλες συμμορίες μαϊμούδων φαίνονται να χτυπιούνται άγρια, τρομάζοντας τους επιβάτες σε μια διασταύρωση. Καθώς συνέχιζαν την μάχη, άνθρωποι με μοτοσικλέτα και αυτοκίνητα περίμεναν με υπομονή να σταματήσουν για να περάσουν, ενώ μερικοί προσπάθησαν να απομακρυνθούν από τη φασαρία, φοβούμενοι ότι θα φάνε καμία ξώφαλτση.

Το περιστατικό ήρθε στη δημοσιότητα όταν ο χρήστης του Facebook, Wisrut Suwanphak, μοιράστηκε μερικά βίντεο με την τρομακτική μονομαχία. Η ανάρτηση έγινε viral όχι μόνο στην Ταϊλάνδη αλλά και στο εξωτερικό με περισσότερες από 10.000 κοινοποιήσεις.

Το σοκαριστικό περιστατικό συνέβη γύρω από το Prang Sam Yot, μπροστά από το Phra Kan Shrine στο Lopburi, έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό στη χώρα που φιλοξενεί χιλιάδες πιθήκους. Με περιορισμούς του Covid-19 που κράτησαν τους τουρίστες μακριά από την πόλη και μετά από ένα lockdown που κράτησε πολλούς μέσα στα σπίτια, οι πίθηκοι δυσκολεύονταν να βρουν φαγητό. Έτσι, η πείνα οδήγησε στον αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων. Αρκετά επαναστατικό θα έλεγε κανείς.

Το άτομο που τράβηξε το βίντεο ανέβηκε στον τρίτο όροφο ενός κτηρίου για να το καθαρίσει όταν άκουσε μαϊμούδες να φωνάζουν. Παρόλο που οι μάχες τους είναι συχνές στην περιοχή, είπε ότι δεν είχε δει ποτέ τόσες πολλές μαϊμούδες να παλεύουν μεταξύ τους, ενώ του θύμισε μια μάχη ανάμεσα σε gangsters.

Μάλιστα, ανέφερε ότι ήταν πολύ δύσκολο να τις χωρίσεις, με αποτέλεσμα κάποιοι από τους περαστικούς να κορνάρουν δυνατά για να διαλύσουν την μάχη. Αρκετοί πίθηκοι τραυματίστηκαν, καθώς έμεινε αίμα πάνω στον δρόμο. Μέχρι ο ηγέτης της ηττημένης πλευράς να παραιτηθεί, δεν υποχώρησαν, είπε ένας αυτόπτης μάρτυρας.