Το 2 χρόνων τσιουάουα έχει περίπου το ίδιο μήκος με ένα χαρτονόμισμα δολαρίου, γεννήθηκε στη Φλόριντα 1η Σεπτεμβρίου του 2020, έχει ύψος μόλις 9,14 εκατοστά (3,6 ίντσες), μήκος 12,7 εκατοστά (5 ίντσες) και ζυγίζει 453.592 γραμμάρια, ενώ όταν γεννήθηκε ζύγιζε λιγότερο από μία ουγιά.

σκυλί

Σύμφωνα με τα World Records Guinness, είναι “συγγενής” της Miracle Milly, της σκυλίτσας που κατείχε το ρεκόρ μέχρι το 2020 με ύψος 3,8 ίντσες, γιατί η μητέρα της Pearl είναι μία από τις αδερφές της Miracle Milly. Η Miracle Milly πέθανε το 2020, πριν γεννηθεί η Περλ.

Η ιδιοκτήτριά της Βανέσα Σέμλερ, η οποία ήταν επίσης ιδιοκτήτρια της Miracle Milly, είπε στα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες: «Είμαστε ευλογημένοι που την έχουμε και έχουμε αυτή τη μοναδική ευκαιρία να σπάσουμε το δικό μας ρεκόρ και να μοιραστούμε με τον κόσμο αυτά τα καταπληκτικά νέα».

Η Pearl εμφανίστηκε πρόσφατα στο «Lo Show Dei Record», τηλεοπτικό σόου ταλέντων Guinness, στην Ιταλία. Μαζί της πήγε και η Σέμλερ η οποία σχολίασε ότι η Pearl σε αυτή της την εμφάνιση έδειχνε ήρεμη και άνετη μπροστά στο ζωντανό κοινό του στούντιο, ήταν όμως λίγο «ντίβα». Η ίδια έχει ακόμη τρία σκυλιά που είναι κανονικού μεγέθους. Η Pearl ωστόσο σύμφωνα με την ίδια μοιάζει με μικρή μπαλίτσα και είναι ελαφρώς ψηλότερη από ένα φλιτζάνι τσαγιού. Η διατροφή της αποτελείται από υψηλής ποιότητας κοτόπουλο και σολομό, ενώ της αρέσει να ντύνεται όμορφα.

σκυλί

Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες

Το ρεκόρ της Pearl επιβεβαιώθηκε αφού μετρήθηκε στο νοσοκομείο Crystal Creek Animal Hospital στο Ορλάντο της Φλόριντα, όπου γεννήθηκε.

Σύμφωνα με τις επίσημες οδηγίες της Guinness, κάθε μέτρηση ελήφθη από τη βάση του μπροστινού ποδιού μέχρι την κορυφή της κορυφογραμμής μεταξύ των ωμοπλάτων της σε μια ευθεία κάθετη γραμμή.

Ο μικρότερος σκύλος όλων των εποχών, ήταν ένας νάνος τεριέ του Γιορκσάιρ, είχε ύψος μόλις 2,8 ίντσες και μήκος μόλις 3,75 ίντσες, από την άκρη της μύτης μέχρι το τέλος της ουράς του. Ανήκε στον Άρθουρ Μαρπλς από το Ηνωμένο Βασίλειο. Το μικροσκοπικό τεριέ πέθανε το 1945, πριν από τα δεύτερα γενέθλιά του.