Ο φάκελος με τα spam emails μπορεί να αποδειχθεί τελικά χρυσορυχείο. Υπάρχουν μηνύματα που υπόσχονται πλούτη, που δυστυχώς είναι πολύ καλά για να είναι αληθινά, αλλά όχι μόνο. Κάποιες φορές η τύχη στου χαμογελάει. Όπως ανακάλυψε μια Αμερικανίδα, η Laura Spears, το να ελέγχεις τα ανεπιθύμητα μηνύματά σου κάθε τόσο μπορεί να αποφέρει κέρδη.

Συγκεκριμένα, βρήκε ένα email που έγραφε ότι είχε κερδίσει ένα λαχείο 3 εκατομμυρίων δολαρίων. Η 55χρονη είχε αγοράσει ένα λαχείο Mega Millions από τον ιστότοπο του Michigan Lottery, που κλήρωνε στις 31 Δεκεμβρίου. Ταίριαξε πέντε αριθμούς για να κερδίσει 1 εκατομμύριο δολάρια και κατάφερε να πολλαπλασιάσει το έπαθλό της επί τρία επειδή είχε πληρώσει για ένα «Megaplier».

Η Spears εξήγησε: «Είδα μια διαφήμιση στο Facebook ότι το τζάκποτ του Mega Millions γινόταν αρκετά υψηλό, έτσι μπήκα στον λογαριασμό μου και αγόρασα ένα. Μετά από μέρες είδα ένα email από τη λαχειοφόρο αγορά που έλεγε ότι είχα κερδίσει το έπαθλο. Δεν μπορούσα να πιστέψω αυτό που διάβαζα. Μπήκα στον λογαριασμό μου για να επιβεβαιώσω το μήνυμα στο email».

Σχεδιάζει να μοιραστεί τα χρήματα με την οικογένειά της και να συνταξιοδοτηθεί νωρίτερα. Επίσης, η Spears είπε ότι θα ελέγχει τον φάκελο ανεπιθύμητων μηνυμάτων πιο συχνά. «Πρόσθεσα τη Λοταρία του Μίσιγκαν στη λίστα των επιθυμητών emails μου, σε περίπτωση που λάβω άλλο ένα email για ένα τεράστιο έπαθλο», είπε.