Ο ετήσιος κατάλογος «Frightgeist» της Google αποκάλυψε 25 ιδέες για κοστούμια που ο τεχνολογικός γίγαντας λέει ότι είναι «τάση» κατά την προετοιμασία του Halloween. Ο κατάλογος, που βασίζεται σε συγκρίσεις δεδομένων αναζήτησης από τον Σεπτέμβριο σε ετήσια βάση, είναι επίσης κάτι σαν το who’s who της ποπ κουλτούρας του 2024.

Στην κορυφή της φετινής λίστας βρίσκεται ο Bob, ένα συρρικνωμένο φάντασμα από την συνέχεια της ταινίας «Beetlejuice» του Τιμ Μπάρτον.

Halloween: Πάρε ιδέες για να μεταμφιεστείς με τις κορυφαίες αποκριάτικες στολές

Ο viral breakdancer Raygun κατέλαβε τη δεύτερη θέση, με την Google να σημειώνει μια έξαρση στις αναζητήσεις για την «πράσινη και κίτρινη φόρμα» και το «πράσινο παντελόνι», όπως φορέθηκε κατά τη διάρκεια της αμφιλεγόμενης εμφάνισης του Αυστραλού στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Την τρίτη θέση κατέλαβε ο CatNap, το τέρας που μοιάζει με γάτα από τη δημοφιλή σειρά βιντεοπαιχνιδιών «Poppy Playtime».

Στην πρώτη δεκάδα βρέθηκαν επίσης η γυναίκα ομόλογος του Deadpool, η Lady Deadpool, και η τραγουδίστρια Sabrina Carpenter, της οποίας ο κορσές με την κομμένη καρδιά έχει εκτοξευθεί στις αναζητήσεις φέτος, σύμφωνα με το Google Trends.

Σε άλλες θέσεις θα συναντήσουμε συνολικά πέντε χαρακτήρες από τις ταινίες «Inside Out» της Pixar -τα ανθρωπόμορφα συναισθήματα Envy, Anger, Disgust, Anxiety και Joy- βρέθηκαν στην πρώτη 25άδα.

Το ίδιο και τα burritos της Chipotle (11η θέση), η νέμεση του Sonic Shadow the Hedgehog (20ή θέση), ο ράπερ Soulja Boy (24η θέση) και τρεις άλλοι χαρακτήρες από το «Beetlejuice». (Και οι δύο ταινίες «Beetlejuice» κυκλοφόρησαν από την Warner Bros., η οποία ανήκει στη μητρική εταιρεία του CNN, Warner Bros. Discovery).

Η Google εξέτασε επίσης τις τάσεις των παιδικών κοστουμιών (με κορυφαία την Red από την ταινία «Descendants» της Disney), τις στολές κατοικίδιων ζώων («Dogpool») και τα ζευγάρια κοστουμιών (Deadpool και Wolverine).

Halloween: Πάρε ιδέες για να μεταμφιεστείς με τις κορυφαίες αποκριάτικες στολές

Το φετινό «Frightgeist» περιείχε επίσης έναν χάρτη κοστουμιών για τις ΗΠΑ, ο οποίος έδειχνε τις τοπικές προτιμήσεις που δεν αντικατοπτρίζονταν πάντα στα εθνικά δεδομένα. Η Ντόλι Πάρτον, για παράδειγμα, ήταν το κορυφαίο κοστούμι στην Τάμπα της Φλόριντα και στο Rapid City της Νότιας Ντακότα, ενώ ο χαρακτήρας του «Anchorman» Ron Burgundy ήταν πρώτος στη λίστα στο Marquette του Μίσιγκαν.

Ο Bluey, από το ομώνυμο αυστραλιανό καρτούν, ήταν δημοφιλής στο Ντουλούθ της Μινεσότα και στην Τουσόν της Αριζόνα.

Το «Frightgeist» εντόπισε επίσης ως κορυφαίο θέμα για πάρτι της χρονιάς το «Beetlejuice», ενώ στην κατηγορία «τρομακτικά φαγητά» πρώτευσε το «mummy hot dogs».

Halloween: Πάρε ιδέες για να μεταμφιεστείς με τις κορυφαίες αποκριάτικες στολές

Ακολουθούν τα 25 κορυφαία trendy κοστούμια της φετινής χρονιάς, σύμφωνα με το Google Trends:

Bob, από την ταινία «Beetlejuice».
Raygun
Catnap
Delores, από το «Beetlejuice»
Pomni, από το «The Amazing Digital Circus»
Envy, από το «Inside Out»
Red, από το «Descendants»

Dr. Doom
Sabrina Carpenter
Lady Deadpool
Chipotle burrito
Anger, από το «Inside Out»
Disgust, από το «Inside Out»
Wolverine
Anxiety, από το «Inside Out»

Delia Deetz, από το «Beetlejuice»
Gambit
Dune
Minion
Shadow the Hedgehog
Joy, από το «Inside Out»
Peely, από το «Fortnite»

Lydia Deetz, από το «Beetlejuice»
Soulja Boy
Godzilla