Την σημερινή εποχή εξυμνούμε τα μεγάλα πέη. Μεγάλα σε μήκος, σε πάχος ή και τα δύο, θεωρούνται το τέλειο από άντρες αλλά και γυναίκες. Πότε, όμως, ακριβώς, συμφωνήσαμε ότι είναι και το ιδανικό; Γιατί και οι Αρχαίοι Έλληνες και οι ερωτηθέντες σε πρόσφατες έρευνες, διαφωνούν. 

Ακόμη και εάν δεν είναι και ό,τι πιο πρακτικό για το σεξ, καθώς πονάνε ή δεν μπορούν να εισαχθούν ολόκληρα μέσα στον κόλπο ή τον πρωκτό, τα μεγάλα πέη θεωρούνται το ιδανικό σε έναν σύντροφο. Ακόμη και εάν μας προκαλούν λίγο πόνο, αισθανόμαστε ότι πετύχαμε τον τέλειο σύντροφο που θα μας ικανοποιήσει πλήρως στο σεξ, ενώ τα βογκητά μας επιβεβαιώνουν το «εγώ» του παρτενέρ μας.

Ωστόσο, τίποτα δεν αναιρεί την κοινή αλήθεια ότι «το μέγεθος δεν μετράει στο σεξ». Έτσι, το μεγάλο πέος δεν ήταν πάντα το «must». Αντιθέτως, κάποτε τα μικρά πέη ήταν όχι μόνο επιθυμητά αλλά η νόρμα στο σεξ.

Μερικές γυναίκες, αν και δεν ακούγεται συχνά δημοσίως, προτιμούν τα πέη κάτω του μετρίου. Με αυτά, ο σύντροφός τους μπορεί να βάζει όλο το μόριό του μέσα στον κόλπο προσφέροντας ερεθισμό στο σημείο G, χωρίς να πονάει η γυναίκα. Ακόμη, το σεξ μπορεί να πάρει όσο ζωώδεις διαστάσεις επιθυμεί το ζευγάρι, χωρίς να καθίσταται δυσάρεστο για κανέναν από τους δύο.

Είναι γνωστό εξάλλου ότι στην Αρχαία Ελλάδα το μικρό πέος ήταν το ιδανικό, καθώς οι αρχαίοι ημών πρόγονοι πίστευαν ότι έχει την τέλεια αναλογία. Τα μικρά πέη θεωρούνταν όμορφα και καλαίσθητα. Αντιθέτως, τα μεγάλα πεή χαρακτηρίζονταν ως «τερατώδη, παραμορφωμένα και δυσλειτουργικά».

Οι πολλές έρευνες που έχουν δημοσιευτεί τα τελευταία χρόνια, αποδεικνύουν ότι στην πραγματικότητα οι γυναίκες προτιμούν πέη 14 εκατοστών και κάτω, καθώς «τα ευχαριστιούνται» περισσότερο. Τα 14 εκατοστά μπορεί να ακούγονται «λίγα», ειδικά στην Ελλάδα που ο μέσος όρος των γνωστών μας ισχυρίζεται ότι έχει εργαλείο 18 εκατοστών και άνω, μα στην πραγματικότητα αποτελεί ένα πολύ συχνό και ικανοποιητικό μέγεθος το οποίο είναι ιδανικό για πολλές γυναίκες και είναι ικανό να προκαλέσει οργασμούς. Ακόμη, πολλές έχουν αναφέρει ότι οι σύντροφοί τους με τα μεγάλα πέη ήταν λιγότερο «γενναιόδωροι» κατά την σεξουαλική πράξη, καθώς βασίζουν όλο τους το «παιχνίδι» στο γεγονός ότι έχουν ικανοποιητικο σε μέγεθος μόριο και παραλείπουν τα προκαταρκτικά ή οτιδήποτε άλλο δεν αφορά αποκλειστικά την διείσδυση.

Πότε άλλαξε η «μόδα» και κυριάρχησαν τα μεγάλα πέη; Μεγάλο ρόλο στην αποθέωση των μεγάλων ανδρικών μορίων έπαιξε η κουλτούρα των πορνό. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα πορνό δεν αντιπροσωπεύουν το πραγματικό σεξ, αυτό που κάνουν τα ζευγάρια στο σπίτι τους αλλά είναι ένα κινηματογραφικο προιόν, προορισμένο να δημιουργεί διέγερση στον θεατή. Έτσι, προτιμούνται τα μεγάλα πέη όχι επειδή θα προσφέρουν μεγαλύτερη σεξουαλική ευχαρίστηση στην γυναίκα ή τον άντρα παρτενέρ -οι οποίοι είναι έτσι και αλλιώς ηθοποιοί και προσποιούνται- αλλά επειδή είναι πιο… «φωτογενή». Γράφουν καλύτερα στον φακό, φαίνονται και δημιουργούν την εντύπωση ενός πιο πετυχημένου σεξ, κάτι που διεγείρει ακόμη περισσότερο το πεινασμένο μυαλό του θεατή.

Έτσι, η ιδέα ότι ένα πέος πρέπει να είναι μεγάλο για να το ευχαριστηθεί κάποιος, βασίζεται περισσότερο σε έναν μύθο χτισμένο από την pop κουλτούρα και τα πορνό. Ποιος θα ξεχάσει τότε που η Samantha Jones στο Sex and the City χώρισε από τον σύντροφό της γιατί το μόριό του ήταν πολύ μικρό; Λόγος για τον οποίον ελάχιστες γυναίκες θα αφήσουν τους συντρόφους τους, εκτός αν πρόκειται για αφύσικα μικρό. Αντίστοιχα, αρκετές γυναίκες έχουν παραδεχτεί ότι δεν έχουν συνεχίσει σχέση επειδή ο άνδρας είχε αφύσικα μεγάλο μόριο, σε σημείο που το σεξ δεν περιλάμβανε πλέον απόλαυση για την γυναίκα.

Έρχεται η εξιλέωση για τα μικρά πέη;

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Shutterstock.com

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

5 στάσεις του σεξ που νομίζεις ότι αρέσουν στην κοπέλα σου αλλά στην πράξη δεν τις θέλει καθόλου

Ποια είναι η καλύτερη ώρα για να… αυνανιστείς, σύμφωνα με την επιστήμη;

Παρθενικός Υμένας: Είναι κοινωνική κατασκευή; 7 μύθοι και αλήθειες