Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορεί κανείς να μαζέψει χρήματα για να βοηθήσει την Ουκρανία. Την πιο ευφάνταστη ιδέα είχε σίγουρα η Citizen Brick, όμως, που αποφάσισε να φτιάξει τον Volodymyr Zelensky σε παιχνίδι LEGO. Εκτός από τον Ουκρανό πρόεδρο, δημιούργησε και μερικές μολότοφ. Έχει συγκεντρώσει ήδη χιλιάδες δολάρια σε δωρεές.

Το Vice αναφέρει ότι η εκστρατεία στοχεύει να βοηθήσει όσους επλήγησαν από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία κι απέφερε περισσότερα από 16.000 δολάρια. Ο ανεξάρτητος λιανοπωλητής με έδρα το Σικάγο τυπώνει τα δικά του σχέδια σε LEGO και στο παρελθόν έχει φτιάξει ειδικά σετ που περιλαμβάνουν ακόμα και φιγούρες από Squid Game.

Με τα τελευταία ειδικά σχεδιασμένα κομμάτια LEGO παρέχουν ιατρική βοήθεια στην Ουκρανία και στις γύρω χώρες που επλήγησαν από τον πόλεμο. Τα κέρδη θα δοθούν στην Direct Relief, η οποία είναι μια κορυφαία ανθρωπιστική φιλανθρωπική οργάνωση που βοηθά γιατρούς και νοσηλευτές να βοηθήσουν τις ευάλωτες κοινότητες, παρέχοντας ιατρικούς πόρους.

«Υπό το φως της πρόσφατης εισβολής στην Ουκρανία από τον ρωσικό στρατό, η Citizen Brick αποφάσισε να συγκεντρώσει δωρεές για να βοηθήσει τους Ουκρανούς πρόσφυγες. Οι αγοραστές θα έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν αυτά τα δύο ειδικά είδη, τη μολότοφ (10 δολάρια) και τον Πρόεδρο Volodymyr Zelensky (100 δολάρια). Οι προμήθειες θα είναι πολύ περιορισμένες» έγραψε η εταιρεία στο Facebook.

Ο επίσημος λογαριασμός της Ουκρανίας στο Instagram δημοσίευσε τα μίνι-ειδώλια και η ζήτηση εκτοξεύθηκε. Η Citizen Brick λέει ότι θα παραγγείλει περισσότερα κομμάτια για να ανταποκριθεί. Βέβαια, δεν είναι η μόνη επιχείρηση που υποστηρίζει τον ουκρανικό λαό, καθώς πολλά brands και επώνυμοι δίνουν τα έσοδα τους για να συγκεντρωθούν κεφάλαια για το έθνος που έχει πληγεί από τον πόλεμο.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ukraine UA (@ukraine.ua)

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

Ουκρανία: Ο «μυστικός στρατός» που δεν μπορεί να κερδίσει η Ρωσία

Ουκρανία: Έχει πλάκα όταν οι «ισαποστάκηδες» μας κατηγορούν ότι το βουλώσαμε στο παρελθόν

Ποιο είναι το στρατηγικό πλεονέκτημα του Κιέβου που επιβραδύνει τα ρωσικά στρατεύματα;