Όταν έχεις φτάσει να χρεώνεις τα πιο απλά πράγματα σε τιμές εξωφρενικές, κάπως πρέπει να δικαιολογήσεις αυτή την κοστολόγηση. Κι επειδή κάποια στιγμή πιάνεις το ταβάνι και δεν υπάρχει κάτι καινούργιο για να δικαιολογήσεις την διαρκή αύξηση, καταφεύγεις σε στιγμές παραφροσύνης. Η Μύκονος είναι όχι η Ίμπιζα ή το Μονακό της Ελλάδας, αλλά μάλλον το Λας Βέγκας της Ελλάδας, απλά χωρίς τα πολλά καζίνο.

Από στιγμές παραφροσύνης όμως άλλο τίποτα, ειδικά στις παραλίες όπου για να κάτσεις σε μια ξαπλώστρα ακουμπάς στην καλύτερη των περιπτώσεων ένα 50άρικο.

Έτσι, τα τελευταία δύο 24ωρα η Μύκονος δεν συζητιέται μόνο για τη μείωση στις τουριστικές αφίξεις και την διψήφια πτώση σε κρατήσεις, αλλά και για ένα βίντεο από γνωστή παραλία του νησιού, όπου μια κοπέλα χορεύει.

Τι το κακό έχει αυτό, θα αναρωτηθείτε. Κατ’ αρχάς πρόκειται για κοπέλα που εργάζεται στην επιχείρηση της παραλίας, στο beach bar restaurant και δεν χορεύει απλά. Έχει μια ενδυμασία που παραπέμπει σε παλλακίδα κάποιου ηγέτη στο Star Wars που έχει ένα δικό του χαρέμι σε κάποιο σημείο του γαλαξία, είναι σαν φουτουριστική νεράιδα, φοράει κάτι γυαλιά σαν VR Glasses και κουνάει τα χέρια της σα να διώχνει κουνούπια.

Αν βγάζει κανείς σας κάποιο νόημα να γίνεται αυτό, ας το εξηγήσει και σε μας. Αν πιστεύει κάποιος ότι οι θαμώνες στην παραλία ήταν ενοχλημένοι για το αντίτιμο εισόδου, αλλά μόλις είδαν αυτή την «υπηρεσία» δικαιολόγησαν τα 100 ευρώ που έδωσαν συνολικά για να κάνουν ένα μπάνιο, τότε μάλλον έχουμε τερματίσει τη λογική. Η Μύκονος σίγουρα την έχει τερματίσει.

Πάντως, δεν είναι το χειρότερο που έχουμε δει, αλλά το 2ο χειρότερο, αφού σε εκδήλωση κάποιοι θεώρησαν ότι είναι ωραίο να βάλουν μια κοπέλα να κάθεται για 3-4 ώρες μέσα σε ένα φόρεμα-κατασκευή με ποτήρια σαμπάνιας, που τα γέμιζαν σερβιτόροι κι ο κόσμος έπαιρνε σαμπάνια από το φόρεμά της.