Όλοι μας νομίζαμε ότι εάν περάσεις πάνω από ένα ακίνητο στην Monopoly και δεν την αγοράσεις, παραμένει διαθέσιμοι για επόμενους «επίδοξους αγοραστές». Και όμως, οι επίσημοι κανόνες του παιχνιδιού που μετράει σχεδόν έναν αιώνα, είναι διαφορετικοί.

Στην πραγματικότητα, εάν κάποιος δεν αγοράσει το ακίνητο στην οποία θα τον φέρουν τα ζάρια, τότε γίνεται ένας πλειστηριασμός και οποιοσδήποτε παίκτης μπορεί να το διεκδικήσει.

Ναι, και όμως. Τι, ούτε εσείς διαβάσατε τους κανόνες πριν παίξετε το κλασικό επιτραπέζιο αγοραπωλησιών;

Οι χρήστες του διαδικτύου έμαθαν για τον κανόνα αυτόν, όχι διαβάζοντας τους κανονισμούς που αναγράφονται στο πίσω μέρος του κουτιού αλλά στο… Twitter, όπου ένας χρήστης έπαιζε με τα παιδιά του και κατάλαβε με έκπληξη πως όλη του ζωή δεν ήξερε την σημαντική αυτή λεπτομέρεια, που αλλάζει όλο το παιχνίδι.

«Έμαθα τη Monopoly από τον παππού μου. Αυτό ήταν ΠΑΝΤΑ μέρος του παιχνιδιού. Όποιος διαβάζει πραγματικά τους κανόνες – και παίζει με τους πραγματικούς κανόνες – το ξέρει αυτό», ήταν το σχόλιο ενός χρήστη.

«ΠΏΣ ΜΠΟΡΕΊΣ ΝΑ ΑΓΟΡΆΣΕΙΣ ΈΝΑ ΠΑΙΧΝΊΔΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΔΙΑΒΆΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΌΝΕΣ;», έγραψε άλλο και ένας δεύτερος συμπλήρωσε: «Το έπαιζα πάντα με αυτόν τον τρόπο από τότε που ήμουν παιδί τη δεκαετία του ’80».

Η πρώτη έκδοση του επιτραπέζιου παιχνιδιού ονομαζόταν «The Landlord’s Game» και σχεδιάστηκε ώστε να αναδεικνύει την αδικία της ιδιωτικής ιδιοκτησίας.