Είτε βουτάμε, είτε τσιμπολογάμε είτε μασουλάμε σοκολατένια μπισκότα digestive, η κοινή λογική θέλει να κρατάμε την πλευρά του μπισκότου προς τα κάτω. Αλλά τα κάνουμε όλα λάθος, σύμφωνα με τον Άντονι Κούλσον, γενικό διευθυντή του εργοστασίου της McVitie’s στο Στόκπορτ του Μάντσεστερ.
Επιμένει ότι η σοκολάτα πρέπει να είναι στο κάτω μέρος και το μπισκότο από πάνω.
«Ένα από τα πρώτα πράγματα που έμαθα όταν μπήκα στη McVitie’s ήταν να τρώω το μπισκότο digestive με τη σοκολάτα προς τα κάτω», ανέφερε χαρακτηριστικά στο BBC. «Μέχρι τότε, το έτρωγα πάντα ανάποδα».
Ο συλλογισμός, υποστηρίζει, είναι προφανής – η γλώσσα δέχεται αμέσως το «χτύπημα» της σοκολάτας του μπισκότου. «Αρχίζει να λιώνει, αρχίζει να παίρνει τη γεύση και φύγαμε! Βγάζει νόημα, σωστά;».
Φέτος συμπληρώνονται εκατό χρόνια από την κυκλοφορία του σοκολατένιου μπισκότου digestive, καθώς το δημοφιλές μπισκότο παρασκευάζεται από την McVitie’s από το 1925.
Ήταν η συνέχεια του απλού μπισκότου digestive, που κατασκευάστηκε για πρώτη φορά το 1892, αλλά δημιουργήθηκε πολύ νωρίτερα από δύο Σκωτσέζους γιατρούς που πίστευαν ότι το συστατικό του διττανθρακικού νατρίου θα βοηθούσε την πέψη.
H. Cruickshank δημιούργησαν το πρώτο μπισκότο με βασικό συστατικό το διττανθρακικό νάτριο, γνωστό για τις πεπτικές του ιδιότητες. Αρχικά, προορίζονταν ως μια υγιεινή επιλογή για την πέψη, αλλά πολύ γρήγορα απέκτησαν φανατικούς φίλους και πέρα από τις ιατρικές τους χρήσεις.
Η McVitie’s, εταιρεία που εξειδικεύεται στα μπισκότα και τα γλυκίσματα, ανέλαβε την παραγωγή τους το 1925 και έκανε το digestive ένα από τα πιο δημοφιλή μπισκότα στον κόσμο. Το μοναδικό τραγανό μπισκότο, με την πλούσια γεύση και την απαλή σοκολάτα στην κορυφή του, κερδίζει καθημερινά την προτίμηση εκατομμυρίων ανθρώπων σε πολλές χώρες.
Πώς θα φας τα μπισκότα;
Πλέον τα μπισκότα digestive βρίσκονται τακτικά στην κορυφή των λιστών με τα αγαπημένα μπισκότα σε πολλές χώρες του κόσμου.

Στο ταξιδιωτικό του βιβλίο, Notes From a Small Island, ο Αμερικανο-Βρετανός συγγραφέας Μπιλ Μπράισον αναρωτιέται: «Ποιο άλλο έθνος στον κόσμο θα μπορούσε ενδεχομένως να μας είχε δώσει τον Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, τις πίτες με χοιρινό, τον Κρίστοφερ Ρεν, το Πάρκο Ουίνδσορ, το Ανοικτό Πανεπιστήμιο, την Ώρα των Ερωτήσεων των Κηπουρών και το σοκολατένιο digestive μπισκότο; Κανένα, φυσικά».
Η εκατονταετηρίδα οδήγησε την McVitie’s στην έναρξη μιας από τις μεγαλύτερες διαφημιστικές καμπάνιες της, η οποία περιλαμβάνει ένα pop-up κατάστημα σοκολατένιων μπισκότων digestive στο Πικαντίλι Σέρκους του Λονδίνου, από τις 2 έως τις 5 Μαΐου.
Δεν είναι γνωστό αν το κατάστημα θα ενημερώνει το κοινό για το πώς πρέπει να τρώει τα μπισκότα, αλλά ακόμα και για τον Κούλσον, οι παλιές συνήθειες δύσκολα ξεπερνιούνται.

«Εξακολουθώ να [το τρώω με τη σοκολάτα προς τα πάνω] για να είμαι απόλυτα ειλικρινής», παραδέχτηκε.
Τα μπισκότα digestive της McVitie’s είναι συνώνυμα της ποιότητας, και με την πάροδο των χρόνων, η γεύση τους δεν έχει χάσει τίποτα από την αυθεντικότητά της. Έχουν γίνει αγαπημένο σνακ για όσους εκτιμούν τη γεύση και τη νοσταλγία των παραδοσιακών αγγλικών γλυκισμάτων.
* Πηγή: Guardian
** Photo Credit: Shutterstock