Αν το βράδυ της Τετάρτης σε έβγαλε ο δρόμος σου στο Σύνταγμα, ενδεχομένως να έπαθες ένα σοκ, να νόμιζες ότι μπήκες σε μια μηχανή του χρόνου και η Χρυσή Αυγή ήταν ακόμα στο κοινοβούλιο και μπορούσε να διαδηλώνει ελεύθερα.

Παντού ελληνικές σημαίες, άνθρωποι με μαύρα μπλουζάκια, έξαλλοι ρασοφόροι στην πρώτη γραμμή, ξύλινοι σταυροί στα χέρια προτεταγμένοι… Όλα στοιχεία που τα είχαμε συνηθίσει να συνοδεύουν αυτό το φημισμένο για την πίστη του στην δημοκρατική ελευθερία μόρφωμα-ex κόμμα.

Τώρα αυτά τα στοιχεία εξελίχθηκαν όπως ο Τσάρμαντερ σε Τσαρμίλιον και Τσάριζαρντ και αίφνης ταυτίζονται ιδεολογικά με το αφήγημα της αντιπολίτευσης σήμερα. Ουρλιάζει ο Πολάκης χωρίς μάσκα στη Βουλή ότι θα περιμένει ως τον Σεπτέμβριο για να κάνει το εμβόλιο, ουρλιάζουν και οι παπάδες με τα «εξαπτέρυγα» τους ένα κοτσονάτο και μεγαλοπρεπές «Ορθοδοξία ή Θάνατος» ή, το ακόμα καλύτερο «τα εμβόλια είναι ναζιστικά».

Με λίγα λόγια, οι αντιεμβολιαστές είναι λίγο απ΄όλα. Και με τζατζίκι και με σος. Και με κρεμμύδι και με πάπρικα. Παίζει και λίγη τυροκαυτερή. Αν σας θυμίζει κάτι αυτή η φασούλα, πάνω κάτω τα ίδια είχαμε δει και το 2015 με το δημοψήφισμα.

Πρώτο τραπέζι πίστα, σε ανοιχτό χώρο βέβαια, γιατί ανεμβολίαστοι δε μπαίνουν σε μπουζούκια, είδαμε μέχρι και τον Πατήρ Κλεομένη που συνεχίζει τον επαναστατικό ρασοφόρο αγώνα του και μετά τα ΑΤΜ, επιτίθεται και στα εμβόλια. Τα ΑΤΜ μας αλλοίωνουν το DNA. Τα εμβόλια μας αλλοιώνουν το DNA. Μια άποψη λέμε πάτερ, μήπως τα εμβόλια είναι σαν αντίδοτο για τα ΑΤΜ; Πώς παλιά κάναμε καθρεφτάκι στο σχολείο, μήπως τώρα κάθε φορά που κάνουμε ανάληψη χρημάτων στο ΑΤΜ, αν είμαστε εμβολιασμένοι αντιστρέφουμε την αλλοίωση του DNA; Μήπως είναι σαν τις δύο αρνήσεις που γίνονται κατάφαση;

Γιατί ένα πανό έγραφε ότι ήρθε η μετάλλαξη των Ελλήνων, αλλά αν τα βάλουμε κάτω, έχουν γίνει κάμποσες μεταλλάξεις τα τελευταία 30 χρόνια. Μπορεί αν καταλήξουμε σε ζυγό αριθμό, να έχουμε έρθει πάλι στα ίσα μας και να πιάσουμε κάποτε το αυθεντικό, αρχαιοελληνικό DNA του Σωκράτη και του Πλάτωνα, για να τραγουδάμε μετά άνετα «παιδιά του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη» που έλεγε και η Γαρμπή.

Ας τα πάρουμε με τη σειρά. Τα φυτοφάρμακα μας αλλάζουν το DNA. Κάποτε το έλεγαν αυτό και για το ευρώ ότι έχει τσιπάκι. Οι υπολογιστές πειράζουν το DNA μας. Το 5G έχει τσιπάκια που μας αλλοιώνουν το DNA. Να μην ξεχάσουμε τα ψεκαστικά που πετάνε πάνω μας και ρίχνουν σπρέι για να το εισπνεύσουμε και να πάμε να ψηφίσουμε τους προδότες της πατρίδος. Μάνι μάνι έχουμε μαζέψει πόσες αλλοιώσεις λες και είναι αυτοκόλλητα Panini που τα διπλά τα ανταλλάσσαμε για να μας πετύχει κανένας Ροναλντίνιο ή Ριβάλντο.

Ε, δε μπορεί, κάπου, κάπως αυτές πρέπει να λειτουργούν αντίθετα η μία προς την άλλη.

Πάντως, αυτή η ενότητα και το ενωμένο DNA που διακήρυξαν στην διαμαρτυρία τους οι αντιεμβολιαστές, δεν είναι αλήθεια. Είναι δυνατόν να εκτιμάται ως ισότιμο το DNA ενός μαυροντυμένου με ξύλινο σταυρουδάκι στο λαιμό και αυτοκόλλητο στη μπλούζα την εικόνα της Παναγίας, ενώ κρατάει και ένα μεγάλο ξύλινο σταυρό; Όχι δα. Είναι ανώτερο επίπεδο.

Δεν είναι μήπως ανώτερο το DNA του «Ρουστού» που βρέθηκε στο πλατύσκαλο της πλατείας Συντάγματος; Είναι ξεκάθαρο πως κάποιοι είναι για… τα μπάσα, όπως τους αποτύπωνε μια φωτοσοπιά. Απλώς επειδή εμείς είμαστε πολύ μικροί για να αντέξουμε τέτοιο DNA, κάναμε το εμβόλιο με την ελπίδα η νέα εκδοχή μας να μας πάει λίγο πιο κοντά σε αυτούς τους πεφωτισμένους.

Την ίδια ώρα που στην Κούβα, μια χώρα που αποθεώθηκε παγκόσμια για τον τρόπο που αντιμετώπισε τον κορονοϊό μέχρι τις αρχές του έτους και έστελνε μέχρι και νοσηλευτές της με «δανεισμό» σε άλλες χώρες για να βοηθήσουν, είναι στους δρόμους κι ο κόσμος ζητάει περισσότερα εμβόλια, στην Ελλάδα βγαίνουμε για να πούμε ότι ο σταυρός κι ο αγιασμός είναι το μόνο εμβόλιο κατά του ιού. Απλά κι αυτά δεν έχουν 100% επιτυχία, γιατί στο παρελθόν κάτι παπάδες ή κάτι ταξιδιώτες από τους Αγίους Τόπους μας ξέφυγαν.