Είμαι από εκείνους τους ανθρώπους που πορώνομαι με τραγούδια του Νίνο. Βάζω στο γραφείο να ακούσω το «Για Να Είμαι Ειλικρινής» ή το «Σμπαράλια» και κάνω σαν να με έχει χωρίσει η κοπέλα που δεν έχω και θέλω να πάρω ένα μπουκάλι Johnnie Walker και να πάω κάτω από το σπίτι της με το αμάξι που δεν έχω, για να της βάλω μουσική στο τέρμα. Και με κοροϊδεύουν ότι δεν έχω μουσικό γούστο. Ντροπή τους να πω. Αν δεν έχετε κλάψει με το «Ας Τελειώσουμε», δεν έχετε ψυχή εσείς.
Εγώ είμαι ένα παιδί βαθιά ποτισμένο με την κουλτούρα των ριάλιτι και είχα βάλει τα κλάματα όταν έφυγε ο Νίνο από το Fame Story 1, ενώ εξίσου στενοχωρήθηκα όταν τελείωσε. Ούτε με τα Φιλαράκια δεν είχα στενοχωρηθεί έτσι. Κι από τότε, παρακολουθώ τη διαδρομή του και το ότι επιλέγει να μιλάει λίγο. Θυμάμαι στα 13 μου, Ά Γυμνασίου, είχα γράψει έκθεση στην Νεοελληνική Γλώσσα για το «Σαν Ναυαγοί» κι είχα πάρει 19.
Τους τελευταίους μήνες, στην ανάγκη του να προωθήσει τη δουλειά του πέραν της μουσικής, ένα βιβλίο που έγραψε κτλ., ο Νίνο έχει μιλήσει τόσο όσο δεν μίλησε όλα τα προηγούμενα χρόνια. Παράλληλα, αποφάσισε να κάνει και Threads και να ταιριάξει με τη νεολαία και να γράφει τις σκέψεις του εκεί.
Μια από τις σκέψεις του έγραψε ο Νίνο το βράδυ του Σαββάτου και ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ενόχλησε τόσο τους γκέι και εν γένει τη LGBTQ κοινότητα, αφού δεν ασχολείται μαζί τους, παρά μόνο τους παρομοιάζει για λίγο με μπανιέρες και καλοριφέρ.
Οκ, πώς κάνουν έτσι; Δεν είναι χρήσιμα δηλαδή τα καλοριφέρ; Ποιος σας ζεσταίνει βρε εύθικτοι τον χειμώνα; Εμένα πάντως αν με ρωτούσατε, αν έπρεπε να διαλέξω έναν άνθρωπο ή ένα καλοριφέρ, το δεύτερο θα διάλεγα. Άμα έχει κι αυτόνομη θέρμανση να μην πληρώνω 45 ευρώ κοινόχρηστα για το φυσικό αέριο, ακόμα καλύτερα.
Δε σας άρεσε μήπως η μπανιέρα; Δηλαδή η μπανιέρα του Κωνσταντίνου Μαρκορά έπαθε κάτι κακό που έγινε διάσημη σε όλη την Ελλάδα μέσω των Δύο Ξένων; Στη μπανιέρα δεν πάνε οι άνθρωποι να χαλαρώσουν, να καθαριστούν, να βγάλουν από πάνω τους την τοξική ενέργεια; Στη μπανιέρα βρε δεν πάμε για να κατουρ… για να απελευθερώσουμε την αρνητικότητα; Τότε προς τι ο κοπετός και η γκρίνια;
Από τον ιό στην Ίο μέσα σε μια μπανιέρα ο Νίνο
Βέβαια, ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω πως ο Νίνο κατάφερε να συνδέσει τις αλληγορίες για τους γκέι με την ιοθεσία, δηλαδή με την τοποθέτηση ενός ιού στην κοινωνία και πώς δεν έχει προκαλέσει κινητοποίηση στους επιστήμονες…
Εγώ έχω δει πολύ Mission Impossible και τέτοια κατασκοπικά και συνήθως, όταν κάποιος χάκερ μεταδίδει ένα μήνυμα για βιολογικό πόλεμο μέσω μιας πλατφόρμας, οι Αρχές κινητοποιούνται. Εδώ δεν έγινε τίποτα.
Ίσως να θεώρησαν πως κάνει πλάκα. Εμένα πάντως ο Νίνο μου έχει κολλήσει έναν ιό, το να ακούω φανατικά την δισκογραφία του, και δεν ξέρω πως να ξεκολλήσω.
Όπως και να ‘χει, επειδή ο Νίνο είναι καλλιτέχνης, ίσως με μια ποιητική αδεία να συνέδεσε τους ιούς με τα καλοριφέρ και τις μπανιέρες. Ίσως οι μπανιέρες να μεταδίδουν ιούς, αλλά άμα ανεβάσεις την θερμοκρασία στα καλοριφέρ, από την ζέστη ίσως οι ιοί πεθάνουν. Δεν ξέρω. Περίπλοκα μου φαίνονται. Ίσως να μην μιλούσε για ιούς, αλλά για την Ίο. Ίσως θέλει να κάνει κάτι στο νησί, ίσως κάποια επένδυση, ίσως να έχει εξοχικό για να πηγαίνει. Απλά να προσέχει με τα σφηνάκια εκεί, γιατί είναι φθηνά και όλοι ξερνάνε γιατί πίνουν τις μπανιέρες τους σε αλκόολ.
Εγώ πάντως, αν ποτέ σταματήσει να θεωρείται περίεργο, ένα καλοριφέρ το παντρευόμουν για χειμώνα και κοιμόμουν κάθε βράδυ μαζί του, πιο χρήσιμο μου είναι από τους ανθρώπους. Του έκανα και καλοριφεροθεσία.