Εκεί που το ανάλγητο κράτος τελειώνει, εκεί όπου το σύμπαν δεν συνωμοτεί για να πετύχεις υπάρχει μια στρατιά αγίων έτοιμη για να μπει στη μάχη για σένα. Φυσικά και δεν έχεις λόγο να πιστέψεις εμάς, αλλά η Σοφία Αλιμπέρτη δεν σου έχει δώσει κανένα δικαίωμα για να μην την πιστεύεις.

«Zητάω από τον Αρχάγγελο Μιχαήλ να μου βρει πάρκινγκ και πάντα μου βρίσκει» δήλωσε η προσφάτως επανακάμψασα παρουσιάστρια σε συνέντευξή της δίνοντας μια νέα διάσταση στο ρόλο του αρχαγγέλου, αυτή του «παρκαδόρου».

Στο άκουσμα της είδησης δεν καθίσαμε με σταυρωμένα χέρια, αντιθέτως, ξεκινήσαμε μια ενδελεχή έρευνα για να σας παρουσιάσουμε μια λίστα με τις ιδιότητες του κάθε Αγίου. Με τον τρόπο αυτό θα μπορείτε ανά πάσα στιγμή να τον επικαλεστείτε και να γίνει η δουλειά σας, εύκολα και απλά

Συντεχνίες

Ξεκινάμε με τις συντεχνίες, πράγμα πολύ σημαντικό και θα καταλάβετε γιατί:

Ανήκετε στη συμπαθή τάξη των υδραυλικών; Δεν μπορείτε να εντοπίσετε από ποιον σωλήνα προέρχεται μια δυσοσμία; Μπορείτε να απευθυνθείτε στον Εζεκία τον Δίκαιο και η υπόθεση θα διευθετηθεί άμεσα.

Είστε συμβολαιογράφος και εντοπίσατε λάθος στη σύνταξη ενός συμβολαίου; Ο Μαρκιανός ή ο Μαρτύριος θα σας σώσουν. Αν και καλύτερο θα είναι να απευθυνθείτε μόνο στον πρώτο καθώς το όνομα του δεύτερου ακούγεται λίγο ύποπτο -μην σας μαρτυρήσει…

Αντίστοιχα, για τους λογιστές θα υπάρχει πάντοτε ο Δαμασκηνός Ιερομάρτυς να κρύβει όλα όσα «μαγειρεύετε» στα λογιστικά βιβλία των πελατών σας. Στον ίδιο απευθύνονται και οι εισπράκτορες.

Ιδανική περίπτωση θεωρείται για τους ράφτες ο συνάδελφός τους, Ιωάννης ο Ράφτης, ο οποίος λέγεται πως μπορεί να διορθώνει ακόμη και λάθη στο πατρόν. Πατρόν ημών, δηλαδή.

Για τους κομμωτές που τολμούν να κάνουν παραπάνω από όσα τους έχουν ζητηθεί -κανείς ποτέ δεν κόβει δύο δάχτυλα, μια εικόνα του νεομάρτυρα Ηλία Αρδούνη εκ Καλαμάτας ορμώμενο, θα κάνει κάθε ιδέα και κουπ να φαντάζει ιδανική! Λέγεται πως ο Βιντάλ Σασούν είχε φωτογραφία του στο εικονοστάσι του, πληροφορία εντελώς πιστευτή που δεν μπήκαμε στον κόπο να διασταυρώσουμε.

Για τους δικούς μας συναδέλφους, τώρα, τους δημοσιογράφους, υπάρχει ο Καλλικέλαδος, που μπορεί να σώσει από ορθογραφικά λάθη μέχρι αγωγές εκατομμυρίων -συμβαίνει όταν δεν διασταυρώνουμε μια είδηση.

Ένας κίνδυνος που διατρέχει τη ζωή κάθε βιβλιοπώλη είναι να πέσει ένα βιβλίο στο κεφάλι του και να τον τραυματίσει θανάσιμα ή να τον σκοτώσει. Έχετε ακούσει κάποιο τέτοιο περιστατικό; Όχι φυσικά! Ξέρετε γιατί; Γιατί οι βιβλιοπώλες γνωρίζουν πολύ καλά πώς να τιμούν τον προστάτη τους, τον Φώτιο τον Μέγα.

Για τους ηθοποιούς που ξεχνούν λόγια υπάρχει πάντοτε εκεί ο Άγιος Πορφύριος, ενώ ο Άγιος Ευφροσύνος θα αποτρέψει σημαντικά λάθη που μπορεί να κάνουν οι μάγειρες -να μπερδέψουν τη ζάχαρη με το αλάτι είναι κάτι που μας έρχεται πρόχειρα στο μυαλό.

Σε μια ευρεία γκάμα ελευθέρων επαγγελματιών απευθύνεται η Αγία Πολυξένη, αφού βοηθά όλους όσοι εργάζονται σε σκαλωσιές -προσοχή, όχι αυτούς που περνούν από κάτω, αυτό εκπίπτει της δικαιοδοσίας της.

Ειδικές Δυνάμεις

Πέρα από τους αγίους των συντεχνιών, υπάρχουν και οι πιο εξεζητημένοι. Όπως ο Άγιος Χριστόφορος, για παράδειγμα, ο οποίος προστατεύει από το χαλάζι.

Για τον βήχα υπάρχει ο Άγιος Βηχιανός, χωρίς να γνωρίζουμε επακριβώς ποιος πήρε το όνομά του από τι.

Αν είστε ακόμη αλκοολικός αυτό οφείλεται στο γεγονός πως δεν γνωρίζετε τίποτε για τον Άγιο Βονιφάτιο. Αν είστε μεθυσμένος την ώρα που διαβάζεται αυτό το άρθρο στο τέλος θα συνειδητοποιήσετε πως δεν είστε. Θαύμα; Θαύμα!

Για εκείνα τα ζευγάρια που τρέχουν σε συμβούλους γάμων να τα ενημερώσουμε πως υπάρχει η Οσία Ξένη της Πετρούπολης. Αβάδιστα και στο χώρο τους, χωρίς επιπλέον έξοδα ή ψιλά γράμματα.

Αν ο κόσμος γνώριζε πως ο Άγιος Θεόδωρος ο Τήρων βοηθά στην ανεύρεση εξαφανισμένων προσώπων, η Αγγελική Νικολούλη θα ήταν τώρα άνεργη. Τώρα που γνωρίζει, βέβαια, δεν έχει καμία δικαιολογία.

Αν για κάποιον λόγο πιστεύετε πως σας έχουν κάνει μάγια -τι πιο λογικό ή είστε εκτεθειμένοι σε σαρκικούς πειρασμούς, τότε σημειώστε τα παρακάτω ονόματα Αγίων: Κυπριανός, Ιουστίνη η Παρθένος και Θωμαΐς. Η τριάδα αυτή βοηθά στην καταπολέμηση των σαρκικών πειρασμών, όλων των ειδών της μαγείας, στη λύση (διάλυση) αυτών και εν γένει μάχονται κατά ακάθαρτων πνευμάτων.

Οι αϋπνίες εξαφανίζονται αμέσως όταν στη συζήτηση μπαίνει ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος.

Όταν η απελπισία και οι απογοητεύσεις κυριαρχούν, σκεφτείτε έναν άγιο με μπέρτα. Είναι ο Όσιος Βασίλειος ο Αμασεύς, που όπως εύκολα συμπεραίνει κανείς από το nickname δεν «μασάει».

Για κλέφτες και πυρκαγιές, άλλοι κάνουν ασφάλειες. Εσείς, φροντίστε να έχετε ένα εικόνισμα του Αγίου Μηνά. Αυτή δεν είναι η μόνη ιδιότητά του, αφού του έχει ανατεθεί και η γιατρειά του ίκτερου.

Αν είστε αιχμάλωτος πολέμου, τότε ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος θα σας προστατέψει. Ναι, ακούγεται οξύμωρο. Με καλή θέληση, όμως, ξεπερνιέται!

Ιατρική Ομάδα

Κανένα νοσοκομείο πουθενά στον κόσμο δεν έχει επανδρωθεί ποτέ στα χρονικά από μια τέτοια ομάδα όπως η κάτωθι. (Θα ξεκινήσουμε από τις ελαφρές παθήσεις για να πάμε στις πιο σύνθετες).

Ξεχάστε τα Depon. Πονοκέφαλοι και άλλοι πόνοι του κεφαλιού εξαφανίζονται με μια επίκληση στην Αγία Φωτεινή.

Για τα εγκαύματα απευθύνεστε στην τριάδα Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, Αγίας Παρασκευής και Αγίου Κλεάρχου.

Αν φοβάστε πως θα παραμορφωθεί το πρόσωπά σας, υπάρχει η Αγία Δωροθέα για να αποτρέψει αυτόν τον τόσο φυσιολογικό σας φόβο.

Για τους πόνους του λαιμού, ο Άγιος Παύλος ο Ομολογητής θα σας κάνει να ξεχάσετε τα τσάγια και τις Χολς.

Αν για κάποιο λόγο βγάλετε κάποιο έκζεμα, τρέξτε στην εκκλησία, εκεί όπου με ένα κεράκι και μια προσευχή στους Άγιο Θεόδωρο τον Στρατηλάτη και τον Άγιο Θεόδωρο τον Τήρωνα όλα θα εξαφανιστούν.

Για εντερικά και κήλες απευθύνεστε στον Άγιο Αρτέμιο.

Για λιθίαση των νεφρών, της χολής και της κύστης, η ομάδα του Πρωτομάρτυρα Στέφανου, με τους πασπαρτού Αγίους Αναργύρους και τον Απόστολο Πέτρο.

Για τις παθήσεις των γεννητικών οργάνων η Αγία Αικατερίνη συνεπικουρούμενη από τον Άγιο Θεόδωρο τον Στρατηλάτη έχουν τη λύση.