Μία ενδιαφέρουσα -αλλά ταυτόχρονα και όχι- εργασία έχει βρει ένας άνδρας από το Τόκιο, για την οποία δεν χρειάζεται να πληροί κανένα προσόν, γίνεται χωρίς καθόλου κούραση και με αρκετά flexible ωράριο.

Αλλά τι κάνει ακριβώς; Ο Shoji Morimoto, σύμφωνα με το BBC, νοικιάζει τον… εαυτό του σε άλλους ανθρώπους προκειμένου να μην είναι μόνοι. Ο ίδιος, όπως ξεκαθαρίζει το δημοσίευμα, δεν κάνει τίποτα άλλο πέρα από το να είναι δίπλα στον πελάτη, δηλαδή για παράδειγμα: δεν συμμετέχει σε συνομιλίες, απλώς βρίσκεται εκεί προσφέροντας την φυσική του παρουσία! Μάλιστα, φαίνεται πως έχει μεγάλη ζήτηση καθώς μπορεί να φτάσει και τις τρεις συνεδρίες την ημέρα.

Το ρεπορτάζ του BBC, σημειώνει πως «συχνά νιώθουμε πίεση από την κοινωνία προκειμένου να κάνουμε κάτι παραγωγικό για να νιώθουμε ότι εκτιμάται η δουλειά μας, κάτι που ο Shoji ελπίζει να αμφισβητήσει δείχνοντας ότι ακόμη και το να μην ”κάνουμε τίποτα” και να είμαστε δίπλα στους ανθρώπους μπορεί να έχει τη δική του αξία».

Εμείς, από την πλευρά μας, να σημειώσουμε πως ωραία όσα λέει ο Shoji, ωστόσο δεν έχουμε μάθει πόσο χρεώνεται η κάθε συνεδρία μαζί του.