Απ΄όσο μπορούμε να θυμηθούμε τους εαυτούς μας, οι Ολυμπιακοί Αγώνες ξεκινούσαν επίσημα με την Τελετή Έναρξης, αλλά ανεπίσημα η αρχή γινόταν με τα τηλεοπτικά ρεπορτάζ για την παρουσία των αθλητών στο ολυμπιακό χωριό και τις μεταξύ τους συναναστροφές που οδηγούν ως και στο σεξ. Στην εποχή της πανδημίας, όπου αθλητές αποκλείονται από τους αγώνες με το που βγουν θετικοί, η διοργάνωση στο Τόκυο δεν ήθελε να βάλει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και να έχει να διαχειριστεί μια βόμβα διασποράς που θα έπληττε και τους ντόπιους και την οικονομία.

Έτσι, το χωριό και όλοι οι κοινοί χώροι έχουν στηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μην υπάρχει συναναστροφή ή κοντινή επαφή με τους αθλητές και σε όλα τα ενημερωτικά φυλλάδια που έχουν μοιραστεί στους 18.000 συμμετέχοντες, οι συστάσεις είναι για αποφυγή σωματικής επαφής όπως χειραψίες, high five και αγκαλιές.

Ως προς το σεξ, τις τελευταίες ημέρες και εν όψει της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων την Παρασκευή, έχει ξεσπάσει όργιο φημών ότι η διοργάνωση για να μειώσει τις πιθανότητες, επέλεξε να τοποθετήσει κρεβάτια φτιαγμένα από χαρτόκουτο, ώστε να μην αντέχουν την έντονη σωματική κίνηση και το βάρος. Η εταιρεία AirWeave είναι αυτή που έστησε τα δωμάτια και στην ανακοίνωση της τονίζει ότι είναι η πρώτη φορά που τα κρεβάτια στο ολυμπιακό χωριό είναι αποκλειστικά από ανακυκλώσιμα υλικά.

Ο Ιρλανδός γυμναστής που θα συμμετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο 22χρονος Ράις ΜακΚλέναχαν, θέλησε να αποδείξει ότι μπορείς να κάνεις σεξ άνετα και γι΄αυτό ανάρτησε ένα βίντεο όπου χοροπηδάει με δύναμη πάνω στο στρώμα.

https://twitter.com/McClenaghanRhys/status/1416567768938291203?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1416567768938291203%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.nytimes.com%2F2021%2F07%2F19%2Fworld%2Fasia%2Ftokyo-olympics-anti-sex-beds-cardboard.html

Τα συγκεκριμένα κρεβάτια πάντως, μπορούν να αντέξουν μέχρι 200 κιλά, βάρος που μπορούν να πιάσουν άνετα μαζί δύο αθλητές της σφαιροβολίας, πάλης ή άρσης βαρών.

Πάντως, μια κίνηση που σίγουρα είναι προς την αποφυγή σεξουαλικών πράξεων, είναι τα μόλις 150.000 προφυλακτικά που μοιράστηκαν, κι αυτά για να χρησιμοποιηθούν μετά το πέρας των Ολυμπιακών Αγώνων, στην χώρα του κάθε αθλητή. Ο αριθμός είναι μικρός αν σκεφτούμε τα 450.000 που είχαν μοιραστεί στο Ρίο το 2016!

Κίνηση με αντίστοιχο σκεπτικό και αντίκτυπο είναι και η απαγόρευση του αλκοόλ μέσα στο χωριό, που θα μπορούσε επίσης να χαλαρώσει τους αθλητές και να δώσει πρόσφορο έδαφος για ερωτική διάθεση.

Σε κάθε περίπτωση, ακόμα κι αν τα κρεβάτια δεν μπορούσαν να αντέξουν τη συνεύρεση δύο ανθρώπων, περισσότερο με παρακίνηση για εφευρετικότητα στην εύρεση μέρους για σεξ θα έμοιαζε, παρά με συνολική απαγόρευση…

Επομένως, σίγουρα το σεξ δεν κόβεται στο ολυμπιακό χωριό.

* Φωτογραφία: Twitter