Ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο άλμα εις μήκος, αφού πρώτα βγήκε στον τελικό μιμούμενος τον πρωταγωνιστή του «One Piece», Λούφι, και την κίνηση «Gear Second», κατά την είσοδο των αθλητών. Στην συνέχεια ο 25χρονος Αμερικανός σφαιροβόλος, Πέιτον Όττερνταλ, ακολούθησε τον δρόμο που χάραξε ο Τεντόγλου.

Επέλεξε να μιμηθεί τον Φράνκι, κατασκευαστή του πειρατικού πλοίου του main πληρώματος της σειράς, και την χαρακτηριστική «super» πόζα του. Μάλιστα, δεν δίστασε να ενημερώσει από πριν για το τι είχε σχεδιάσει να κάνει. Αν και έκανε επεισοδιακή είσοδο -με την οποία θα γίνει γρήγορα viral-, κατάφερε να κατακτήσει την 10η θέση στη σφαιροβολία. Πάντως, ο Έλληνας πρωταθλητής έχει δηλώσει την αγάπη που τρέφει για την ιαπωνική κουλτούρα, κάτι που έγινε άμεσα αντιληπτό.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=12&v=alWSqu2vQYY&feature=emb_title

Τι είναι το One Piece

Το One Piece είναι ιαπωνικό shōnen manga που δημιουργήθηκε από τον Εϊτσίρο Όντα. Εμφανίστηκε στο περιοδικό της Shueisha, το Weekly Shōnen Jump από τον Ιούλιο του 1997, με τα κεφάλαια της σειράς να έχουν συλλεχθεί σε 97 τόμους έως και τον Οκτώβριο του 2020. Μετά από την τεράστια απήχηση που είχε, μεταφέρθηκε στην τηλεόραση, υπό τη μορφή anime. Η ιστορία ακολουθεί τις περιπέτειες του Monkey D. Luffy, ένα αγόρι που έχει αποκτήσει τις ιδιότητες του λάστιχου αφότου έφαγε ένα Φρούτο του Διαβόλου. Με το πειρατικό του πλήρωμα, ο Luffy εξερευνάει τη Grand Line αναζητώντας τον μεγαλύτερο θησαυρό στον κόσμο, γνωστό ως “One Piece” για να γίνει ο Βασιλιάς των Πειρατών. Το 2020, ανακοινώθηκε πως η σειρά θα φτάσει στο τέλος της σε τουλάχιστον πέντε χρόνια.