Αν κοιτάξει κανείς μόνο πόσα αφιερώματα έχουν γίνει για το νησί από πέρσι ως φέτος, θα καταλάβει πως η Πάρος είναι, με διαφορά, το δημοφιλέστερο νησί της χώρας. Ο Νο1 προορισμός και δεν είναι τυχαίο το πόσες κατασκευές γίνονται εκεί, πόσα πολυτελή ξενοδοχεία ανοίγουν, πόσα μαγαζιά, τι επενδύσεις γίνονται στο νησί. Πόσοι ντόπιοι έχουν αρχίσει να απελπίζονται με τόσο τουρισμό..; Πέρσι εκεί ήταν που έγινε πιο έντονο το Κίνημα της Πετσέτας. Κάτοικοι οργανώσεων του νησιού μίλησαν στο Inside Story όπου εξηγούσαν πως το νησί έχει γεμίζει από μπάζα και διαρκώς ανεγείρονται κτίσματα.

Όταν λοιπόν ξέρουμε όλα αυτά, πώς φτάνει κανείς στο συμπέρασμα πως η Πάρος είναι ένας «ήρεμος, εναλλακτικός προορισμός στην Ελλάδα σε σχέση με τα νησιά που γεμίζουν από τουρίστες». Έτσι ακριβώς την περιγράφει η αρθρογράφος Κάθλιν Πέντικορντ σε αφιέρωμά της στο Forbes για ήρεμους προορισμούς.

3 προορισμούς έχει στο αφιέρωμά της, οι άλλοι δύο είναι ο Μαυρίκιος και η Σρι Λάνκα, αλλά η Πάρος βρίσκεται στην πρώτη θέση και με αυτή την περιγραφή. «Το αστέρι της ανατέλλει, είχε μπει στα 24 Καλύτερα Μέρη για το 2024 στη λίστα του Condé Nast Traveller και διάσημοι από το πάνω ράφι, όπως ο Τομ Χανκς και ο Τζεφ Μπέζος, έχουν εντοπιστεί να κολυμπούν εκεί».

Η αρθρογράφος αναφέρεται και στα νέα luxury hotels που έχει η Πάρος από φέτος, δηλαδή το Cove Paros και το Avant Mar, αλλά και στην ευκολία πρόσβασης στο νησί για τους Αμερικάνους μέσω των αεροπορικών Sauda Etihad, British Airways που εξυπηρετούν τις Κυκλάδες. Όχι την Πάρο βέβαια, στη Μύκονο και τη Σαντορίνη πάνε. Από κει θέλει και την ταλαιπωρία του πλοίου.

Δεν ξέρουμε πόσον καιρό έχει να πάει στο νησί η αρθρογράφος ή αν της τα μετέφερε κάποιος έτσι, αλλά η Πάρος είναι πολλά, με τίποτα όμως ήσυχη και εναλλακτικός προορισμός. Είναι ό,τι πιο mainstream υπάρχει, όχι μόνο στις Κυκλάδες, αλλά και εν γένει σε Αιγαίο και Ιόνιο, και το One Day έφερε ακόμα μεγαλύτερη άνοδο στον τουρισμό. Επίσης, ο Τομ Χανκς πιο πολύ στην Αντίπαρο βρίσκεται, παρά στην Πάρο. Γενικά, σαν να έχει γραφτεί από Internet Explorer το κείμενο.

Αν δηλαδή αυτό που έγινε το Πάσχα, μόνο με Έλληνες τουρίστες, φαίνεται στην αρθρογράφο tranquil και alternative, τότε μάλλον έχουμε άλλα κριτήρια.