Σε μια εποχή πληθώρας, είναι λογικό να υπάρχει αφθονία και στις έρευνες. Και σε πολλές περιπτώσεις, έρευνες που γίνονται για ένα θέμα, έρχονται να ανατρέψουν προηγούμενες έρευνες. Έτσι, μια έρευνα που έγινε για την κατανάλωση κόκα κόλα και pepsi, έδειξε πως πρόκειται για δύο πολύ ευεργετικά αναψυκτικά ως προς…τον ανδρισμό.

Όπως αναφέρει η έρευνα, από το Πανεπιστήμιο του Βορειοδυτικού Μινζού στην Κίνα, μετά από πείραμα που έγινε σε ποντίκια, αποδείχτηκε πως η κόκα κόλα έχει τονωτικές επιδράσεις προς την τεστοστερόνη και την σεξουαλική απόδοση.

Συνολικά, τα ανθρακούχα αφεψήματα και αναψυκτικά, έχουν ενισχυτική δράση στην γονιμότητα και στα γεννητικά όργανα των ανδρών, όπως ανέδειξε η έρευνα.

Το πείραμα έγινε σε τρία γκρουπ ποντικιών, με το ένα να πίνει μόνο νερό, ένα άλλο να πίνει διαφορετικές ποσότητες κόκα κόλα και το τρίτο pepsi. Το πείραμα κράτησε 15 μέρες.

Στις μετρήσεις που έγιναν στο αίμα τους και στους όρχεις στην πρώτη, την πέμπτη, την έβδομη, την δέκατη και την δεκατηπέμπτη μέρα, εντοπίστηκε μια αύξηση μεγέθους και μια μεγαλύτερη γονιμότητα σε σχέση με αυτά που έπιναν νερό. Ειδικά αυτά που έπιναν κόκα κόλα, είχαν πολύ μεγάλα επίπεδα τεστοστερόνης.

«Η κατάποση κόκα κόλα και pepsi μπορεί να προωθήσει την ανάπτυξη των όρχεων και να δυναμώσει την έκκριση τεστοστερόνης. Τα ευρήματά μας προσφέρουν μια επιστημονική βάση στην πλήρη κατανόηση των ανθρακούχων αναψυκτικών και των επιδράσεων στον μηχανισμό ανάπτυξης και αναπαραγωγής στους ανθρώπους, στο πώς βοηθούν στην αποτροπή της δυσλειτουργίας και στην μείωση των πιθανοτήτων για καρκίνο του προστάτη».

Αυτά τα ευρήματα πάντως ήρθαν να ανατρέψουν παλιότερες έρευνες που έδειχναν ότι τα ζαχαρούχα ποτά έκαναν τους άντρες λιγότερο γόνιμους και όχι περισσότερο. Πιο συγκεκριμένα, έρευνα που είχε γίνει σε 2500 άντρες, έδειξε ότι η κατανάλωση ενός λίτρου κόκα κόλα μείωνε την έκκριση σπέρματος κατά 30%.

Αν υπάρχει μια σύνδεση των ερευνών, τότε ίσως να είναι συγκεκριμένη η ποσότητα κόκα κόλα που μπορεί να ενισχύσει τους όρχεις.