Δεν έχουμε συνηθίσει να ζούμε στην Ελλάδα στιγμές τέτοιας συλλογικότητας, τέτοιας ένωσης. Το Euro 2004 κατήργησε όλες τις ταμπέλες, δεν μας ένοιαζε αν ο άλλος ήταν ρατσιστής ή βίαιος, εκείνες τις μέρες τα είχαμε αφανίσει αυτά. Τα μυθοποιήσαμε, αλλά δε σημαίνει ότι μας αρέσει κιόλας. Δεν θα θέλαμε με τίποτα να ξανασυμβεί κάτι τέτοιο. Δεν θα θέλαμε να ενωθούμε όλοι οι άνθρωποι, με κάποιους να είναι ρατσιστές, άλλους σεξιστές, άλλους να δέρνουν. Όπως, δε θα θέλαμε να διαιωνίσουμε ποτέ την κουλτούρα που μας διακατείχε την περίοδο του Euro 2004 και θέλαμε όλους να τους μπιπ.

Πάντοτε, οι Έλληνες θέλαμε να επιδείξουμε την ανωτερότητα μας με σεξουαλικά υπονοούμενα και τρόπους, θέλαμε να σοδομίσουμε και γι’ αυτό τα ελληνικά γήπεδα είναι μόνιμα ακατάλληλα για ανθρώπους που σέβονται τον εαυτό τους ή δεν εθελοτυφλούν.

Το προσεγγίζουμε πολύ σοβαρά, ενώ το ξεκινήσαμε για χιούμορ, γιατί βλέποντας από απόσταση το τι έβγαινε από το στόμα μας την περίοδο του Euro 2004, μόνο να γελάσεις με το πόσο κάφροι ήμασταν και να ευλογάς τα γένια σου που έχεις ωριμάσει κι έχεις αφήσει πίσω σου αυτό το παρελθόν. Αλλά τα βράδια, εκεί που σκάνε όλες οι βασανιστικές σκέψεις, πολλοί πεταγόμαστε κάθιδροι στον ύπνο μας ενθυμούμενοι τι συνθήματα φωνάζαμε στους πανηγυρισμούς.

Η Πορτογαλία ήταν το βασικό αντικείμενο των ποδοσφαιρικών σεξουαλικών μας επιθυμιών, αφού αυτή ήταν η οικοδέσποινα στο Euro 2004, με αυτή παίξαμε στην πρεμιέρα, με αυτή παίξαμε και στον τελικό, αυτή κερδίσαμε και λέμε ακόμα για τα κλάματα του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Θυμόμαστε 4 χαρακτηριστικά συνθήματα με ποδοσφαιριστές της Πορτογαλίας, ένα με Γάλλο κι ένα με μια πρόκληση προς τη Βραζιλία του Ρονάλντο του Πρώτου, του Ροναλντίνιο, του Κακά, του Ρομπέρτο Κάρλος, του Ζιλμπέρτο Σίλβα κλπ.

6 συνθήματα που τελίκιασαν την καφρίλα μας στο Euro 2004

Μας έκανες τ’ αρχ… ομελέτα, Παουλέτα Παουλέεεετα

Ο Παουλέτα ήταν ο βασικός επιθετικός της Πορτογαλίας του Σκολάρι, με τον Νούνο Γκόμες να έρχεται από τον πάγκο. Δεν μας φόβησε ούτε στιγμή ο Πέδρο.

Πάρε μου μια π..α πριν να φύγω, Λούις Φίγκο Λούις Φίιιιγκοοοοο

Ο Λούις Φίγκο κουβαλούσε πάνω του το αμάρτημα της μετακίνησης από τη Μπαρτσελόνα στη Ρεάλ, έφαγε στη μάπα και τη φανέλα που του πέταξε στον τελικό ο Τζίμι Τζαμπ, αλλά περισσότερο τον πόνεσε αυτό το σύνθημα, είμαστε βέβαιοι.

Πήρες και του Φίγκο το στρινγκάκι, Ζαγοράκη Ζαγοράαααακηηηη

Κι εδώ ο Λούις Φίγκο, εδώ όμως υπάρχει ένας θύτης, ο κορυφαίος του Euro 2004, ο Θοδωρής Ζαγοράκης που του πήρε το κορδόνι που είχε για εσώρουχο, ίσως γιατί ήθελε να ανοίξει κάποια μπουτίκ όπως ο Αχιλλέας στα Εγκλήματα.

Πάρε μας μια π..α σιλ βου πλε, Τρεζεγκέ Τρεζεγκέεε

7 χρόνια πριν το «κάλυπτα κι εγώ τον Κατσουράνη» και το «we screw you», το σύνθημα για τον Σισέ είχε απευθυνθεί πρώτα στον Νταβίντ Τρεζεγκέ που σε 2 περιπτώσεις στον προημιτελικό του Euro 2004 είχε κάνει την καρδούλα μας να χτυπήσει κάμποσες φορές.

Σε 2 χρόνια στη Γερμανία, φέρτε μας φέρτε μας τη Βραζιλία

Με το Μουντιάλ της Γερμανίας στον ορίζοντα, όταν υποδεχτήκαμε την αποστολή των Πρωταθλητών Ευρώπης στο Καλλιμάρμαρο την 5η Ιουλίου, κοντά 80.000 άνθρωποι φωνάζαμε αυτό το σύνθημα, πιστεύοντας ότι θα πάρουμε και το Παγκόσμιο. Τελικά, όχι μόνο δεν το πήραμε, αλλά δεν πήγαμε καν στα τελικά της Γερμανίας.

Σου κάναμε τον κ..ο σαν κομπόστα, Ρουί Κόστα Ρούι Κόοοοστααα

Αυτό, για να είμαι ειλικρινής, δεν το πολυείπαμε. Απλά το είχα σκεφτεί εγώ τότε, που είχα έφεσε από τότε στα λογοπαίγνια, και το είπα μια φορά στην Ομόνοια μετά το ματς με την Τσεχία, το είπαν και 2 φίλοι μου, το είπαν μετά και κάμποσοι άλλοι, αλλά ψόφησε εκεί το σύνθημα,