Μια ομάδα διάσωσης 13 ατόμων διέσωσε το Σάββατο, έναν «τραυματισμένο και εξουθενωμένο» σκύλο από το ψηλότερο βουνό της Αγγλίας σε μια επιχείρηση που διήρκησε περισσότερες από τέσσερις ώρες.

Σύμφωνα με τους διασώστες, το σκυλάκι των 33 κιλών «αρνούνταν να μετακινηθεί» από το Scafell Pike, που βρίσκεται στο εθνικό πάρκο Lake District, στη βορειοδυτική Αγγλία. Οι ιδιοκτήτες του σκύλου ζήτησαν βοήθεια στις 18:30 το απόγευμα, σύμφωνα με την ομάδα διάσωσης βουνού Keswick, η οποία έστειλε 13 μέλη για να βοηθήσουν. Οι διασώστες έβαλαν τον σκύλο σε ειδικά διαμορφωμένο φορείο και μετέφεραν το κατοικίδιο ζώο στην πλαγιά του πάρκου.

«Παρότι ήταν αρκετά μεγάλος σκύλος με 33 κιλά, ήταν χαρά να κουβαλάω ένα τόσο ελαφρύ θύμα. Ο τραυματίας παρέμεινε ψύχραιμος, ήρεμος και αγέρωχος» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η διάσωση διήρκεσε 4 ώρες και 18 λεπτά συνολικά, ενώ το ψηλότερο βουνό της Αγγλίας στα 978 μέτρα, είναι μια περιοχή που προστατεύεται από την UNESCO, δημοφιλής βέβαια σε πεζοπόρους και παραθεριστές.

Δεν είναι η πρώτη φορά που διασώστες χρειάστηκε να βοηθήσουν ένα σκυλί να κατέβει από το βουνό.

Τον Ιούλιο του 2020, αντίστοιχο περιστατικό έλαβε χώρα με την σκυλίτσα, 121 κιλών, ράτσας Αγίου Βερνάρδου, ονόματι Daisy και χρειάστηκε να επέμβει η ίδια ομάδα διάσωσης.