Το South Park γίνεται η πρώτη τηλεοπτική εκπομπή που κοροϊδεύει τον Vladimir Putin και την εισβολή στην Ουκρανία. Στο επεισόδιο, ο Ρώσος πρόεδρος λέγεται ότι γίνεται πιο επιθετικός όσο μεγαλώνει, επειδή το «πουλί του δεν λειτουργεί όπως παλιά». Η σειρά είναι γνωστή για τα καυστικά κοινωνικά της σχόλια. Οι σεναριογράφοι και οι παραγωγοί εργάστηκαν ξεκάθαρα υπερωρίες για να κάνουν μια αναφορά σχετικά με την κρίση Ρωσίας-Ουκρανίας.

Το επεισόδιο, με τίτλο «Επιστροφή στον Ψυχρό Πόλεμο», παραπέμπει σε φόβους δεκαετιών και σχετίζεται με το War Games και κάνει αναφορές στο Red Dawn. Στο επεισόδιο ο σύμβουλος του South Park Elementary, κ. Mackey, πυροδοτεί τον φόβο στο σχολείο κάνοντας ασκήσεις πυρηνικής βόμβας με τα παιδιά για να είναι προετοιμασμένα.

Ένα άλλο μέρος της πλοκής του επεισοδίου περιστρέφεται γύρω από την αντιπαράθεση των Butters με έναν Ρώσο μαθητή σε μια ιππική εκδήλωση. Οι γονείς τους διαφωνούν σχετικά με το ποιος κερδίζει στο σόου αλόγων. Η σειρά στρέφει την προσοχή στον πόλεμο με μια αλληγορία και με τον τρόπο που ξέρει. Πλαισιώνεται ως μια παράξενη αλληγορία που περιλαμβάνει έναν διαγωνισμό αλόγων που φέρνει τον Butters ενάντια σε ένα στωικό Ρώσο ανταγωνιστή.

Επίσης βλέπουμε δύο Ρώσους αξιωματούχους να μπαίνουν στο γραφείο του Putin, όπου βρίσκεται χωρίς πουκάμισο και χορεύει περίεργα. Το επεισόδιο έπληξε περαιτέρω τον Putin, με ένα σενάριο του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου όπου ο κ. Mackey ενεργοποιεί έναν συναγερμό DEFCON 3 για να προειδοποιήσει ενάντια στις ρωσικές πυρηνικές απειλές. Το κάνει όμως μέσω του απαρχαιωμένου DOS (Disk Operated System), ενός απλού συστήματος επεξεργασίας μνήμης.