Ήλιος, θάλασσα, αμμουδιά, νησί, ηλιοβασιλέματα, κοκτέιλ, φαγητό με θέα το Αιγαίο, πισίνες, δωματιάρες, αναρτήσεις στα social, στόρι που αρέσουν στους followers. Αυτό είναι το πέπλο του ελληνικού καλοκαιριού. Κάτω όμως από αυτό, υπάρχουν πολλά περισσότερα ενοχλητικά πράγματα και ο Τάκης Ζαχαράτος, με τον απαράμιλλο τρόπο του, μιμούμενος την γνωστή motivational speaker κ. Αικατερίνη Σαλάκα, τα κατέθεσε σε ένα βίντεο ούτε ενός λεπτού και αποθεώθηκε.

Το εν λόγω βίντεο είχε ανέβασει ο Τάκης Ζαχαράτος πριν από 2 εβδομάδες, αλλά το virality του συνεχίζεται και τώρα που τελείωσε ουσιαστικά το καλοκαίρι, θα σου κάνει καλό να το δεις, γιατί παίρνει όλη τη μιζέρια που μας έχουν κάνει να νιώθουμε το καλοκαίρι, με τα λεφτά που δε μας φτάνουν, και τη μετατρέπει σε αυτοσαρκασμό. Διότι, αν κάτι σε πονάει, αν δεν είναι στο χέρι σου να το αλλάξεις, είναι πάντα στο χέρι σου να μειώσεις την επίδρασή του στην ψυχή σου.

Έτσι, ο Ζαχαράτος ως άλλη Σαλάκα, προσφέρει στον εαυτό σου και σε εμάς έναν εμψυχωτικό λόγο για το πώς είναι το καλοκαίρι στη χώρα μας πλέον, με την διαχρονική αξία των ενοχλητικών παιδιών που ουρλιάζουν και σου χαλάνε την ηρεμία, διότι οι γονείς τους έχουν ανάγκη να τα παρατήσουν στην άμμο για να βρουν κι αυτοί μια στιγμή ηρεμίας, με το άγχος για το πόσο θα έρθει το ρεύμα με το aircondition ανοιχτό όλη μέρα και για τις σχέσεις που διαλύονται πια η μία μετά την άλλη.

Κι αυτό που κάνει ο Τάκης Ζαχαράτος είναι ο ορισμός της σάτιρας. Σάτιρα είναι να παίρνεις μια κατάσταση δύσκολη, βαριά, αφόρητη και να της αφαιρείς βάρος, έστω για λίγο, να το ρίξεις στην…τρελίτσα, για να μπορέσεις να σταθείς όρθιος. Ένα άρτιο δείγμα κωμωδίας είναι αυτό, άρτιο δείγμα μίμησης που δεν χρειάζεται να υποβιβάσει κάποιον, όπως κάνουν άλλοι «κωμικοί», υπολήψεις δε θίγουμε, μη φάμε καμία αγωγή.

Κι αν δεν γνωρίζετε την κ. Σαλάκα, δείτε ένα χαρακτηριστικό της βίντεο.