Σήμερα και αύριο πραγματοποιείται η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους της Λιθουανίας και εκεί βρίσκονται οι ηγέτες όλων των χωρών – μελών της Συμμαχίας, αλλά και η τεχνητή νοημοσύνη.

Μπορεί να βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων η ενταξιακή πορεία της Σουηδίας, η συνέχεια του πολέμου στην Ουκρανία και τα ελληνοτουρκικά που αφορούν τη «γειτονιά» μας, αλλά ένας χρήστης του YouTube αποφάσισε να δώσει ένα άλλο «χρώμα» στη Σύνοδο Κορυφής.

Την τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποίησε ένας χρήσης του διαδικτύου, ο οποίος σε βίντεο που ανάρτησε, προσπαθεί να απεικονίσει την ένταξη των χωρών στο ΝΑΤΟ. Συγκεκριμένα, φαντάζεται πως θα ήταν οι ηγέτες κάθε κράτους την εποχή της ένταξής του.

Προφανώς, το 1949 δεν ήταν ηγέτης της Γαλλίας ο Εμανουέλ Μακρόν ούτε πρωθυπουργός της Ιταλίας η Τζόρτζια Μελόνι. Παρ’ όλα αυτά, ενδιαφέρον έχει η απεικόνιση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μπροστά από ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος, τύπου Bayraktar.

Η Τζόρτζια Μελόνι σε ένα ρόλο α λα Τζέιμς Μποντ μπροστά από την πλατεία του Αγίου Μάρκου στο Βατικανό, αλλά και ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι (ακόμα δεν έχει επισημοποιηθεί κάτι περί ένταξης της χώρας στο ΝΑΤΟ).

Όσον αφορά τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απεικονίζεται μπροστά από ένα τανκ φορώντας πανοπλία.