Κάθε παρέα αποτελείται, τις περισσότερες φορές τουλάχιστον, από διαφορετικούς χαρακτήρες. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι πρόκειται για ένα κοινωνικό πείραμα ή ότι απλά μας αρέσει να βασανιζόμαστε. Γιατί να μην βρεις άτομα που να ταιριάζουν μαζί σου και να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο; Επειδή όπως και στην φυσική τα ετερώνυμα έλκονται. Δεν θα είχε φάση να βγαίνεις με κάποιον ακριβώς σαν και εσένα, είτε σε ερωτικό είτε σε φιλικό επίπεδο – αποδεδειγμένα αυτές οι σχέσεις δεν κρατάνε πάνω από ένα μήνα-.

Μπορεί να αγαπάς αυτόν τον φίλο που δεν σηκώνει ποτέ τα τηλέφωνα, που σου λέει ότι είναι στον δρόμο αλλά στην πραγματικότητα βλέπει βιντεάκια με drifts ενώ κάνει μπάνιο, αλλά όταν έρχεται η στιγμή να κανονίσετε διακοπές απορείς γιατί τον κάνεις ακόμα παρέα. Σε όλους μας – τους οργανωτικούς/σχολαστικούς/ σπαστικούς- έχει συμβεί. Από την άλλη, αυτός ο φίλος μας, θα μας κοιτάξει με απορία ενώ είμαστε στα πρόθυρα νευρικού κλονισμού με την στάση του και θα πει «πώς κάνεις έτσι, τσίλλαρε». Αυτόν και άλλους πολλούς μπορεί να έχει μια παρέα που σαμποτάρει τα σχέδιά σου για ήρεμες και οικονομικές εκδρομές.

Ο δεν κάνω τίποτα (και έχω παράπονο)

Είναι ο κλασικός φίλος που δεν δίνει δεκάρα για το τι θα κάνει το καλοκαίρι, και προφανώς τα αφήνει όλα την τελευταία στιγμή. Για να κλείσετε να πάτε κάπου θα αναλάβεις εσύ ή η υπόλοιπη παρέα την αναζήτηση καταλυμάτων, ακτοπλοϊκών κλπ. Ενώ στην αρχή θα σου έχει πει «πάμε όπου θέλετε», όταν θα του ανακοινώσεις τον τελικό προορισμό, θα παρεξηγηθεί που δεν τον ρώτησες. Μας δουλεύεις; Τελικά αποδέχεται την πρόταση που έκανες γιατί θα βαρεθεί να κάτσει να ψάξει κάτι άλλο. Τέλος καλό, όλα καλά.

Ο τσίπης

Εκείνος που μπορεί να περάσει ώρες πάνω από τον υπολογιστή για να βρει τις πιο φθηνές προσφορές. Συχνά θα προτείνει να πάτε και κάμπινγκ. Ψάχνει φθηνά καταλύματα (με κάποια να μοιάζουν σαν να ξεπήδησαν από το Silent Hill) και αεροπορικά με λιγότερο από 10 ευρώ -συχνά τα βρίσκει αφήνοντας μας με την απορία πως το κατάφερε-. Έχει να προτείνει ένα δελεαστικό πακέτο διακοπών, που δεν μας χαλάει καθόλου τις περισσότερες φορές. Βέβαια, τα πράγματα γίνονται δύσκολα όταν τελικά φτάνετε στο νησί/ πόλη. Εκεί θα προτιμήσει να χαλάσει τα λεφτά του στο σούπερ μάρκετ και δύσκολα θα δεχτεί να κάτσετε σε κάποια ταβέρνα για φαγητό. Τα κολλημένα μακαρόνια με τυρί είναι καλύτερα παρακαλώ.

Party animal Vs ελεύθερο πνεύμα

Το party animal θέλει να πάει σε νησιά τύπου Μύκονος, Ίος και οποιοδήποτε άλλο έχει νταβαντούρι, ενώ ο εναλλακτικός φίλος μας θα επιλέξει ελεύθερο κάμπινγκ σε νησιά σαν τα Κουφονήσια, την Σαμοθράκη κ.α. Το μόνο που θέλει να του αποσπάει την προσοχή είναι ο ήχος της θάλασσας και το κελάϊδισμα των πουλιών, ενώ ξυπνά το πρωί να κάνει την γιόγκα του. Αντικειμενικά αυτά τα δύο άτομα δεν μπορούν να συνυπάρξουν. Κανένας από τους δύο δεν κάνει πίσω και εσύ που είσαι ο συνδετικός κρίκος και προσπαθείς να βρεις τις ισορροπίες φτάνεις κάποια στιγμή στα όριά σου. Ενώ ο ένας ψάχνει ένα μέρος για να ενωθεί με την φύση, ο άλλος ψάχνει να ενωθεί με κάτι άλλο.

Organising freak

Δυστυχώς είναι αυτός που τα τραβάει όλα. Έχει αρχίσει να κάνει όνειρα και να φτιάχνει το πλάνο των διακοπών τουλάχιστον τρεις μήνες. Ψάχνει και βρίσκει σημεία ενδιαφέροντος -που τα καρφιτσώνει και στους χάρτες του κινητού-, μαγαζιά, ταβέρνες, παραλίες. Αναζητά τα πάντα με λίγα λόγια. Η οργανωτικότητα του μπορεί πολλές φορές να σε αγχώσει και να σε εκνευρίσει. Προφανώς είναι ανένδοτος και το πλάνο που έχει φτιάξει δεν αλλάζει ούτε με σφαίρες. Συχνά έρχεται σε ρήξη με την υπόλοιπη παρέα, μέχρι που καταλαβαίνουν ότι τον έχουν ανάγκη και κάνουν πίσω. Κάπως έτσι αυτοανακηρύσσεται traveler ή event planner και τα συναφή.