Φαίνεται πως το TikTok είναι η νέα Google. Αν είχε μπάρα αναζήτησης, δεν θα μας ξάφνιαζε αν υπήρχαν άνθρωποι που έγραφαν «πώς μπορώ να βγάλω λεφτά χωρίς να δουλέψω καθόλου», όπως κάνουμε κάθε μέρα εμείς όσο είμαστε στη δουλειά. Μέσα σε αυτόν τον ωκεανό πληροφοριών, το TikTok έχει να προσφέρει και μερικά πολύ χρήσιμα tips.

Το μόνο που χρειάζεται είναι οι πρωτοπόροι, οι εφευρετικοί και ευρηματικοί να μοιράζονται τις ιδέες και τις πράξεις τους.

Αυτό έκανε και μια τύπισσα πίσω στο 2021, η οποία κατάφερε να βρει το κενό σημείο στον κανονισμό των αεροπορικών για την χειραποσκευή στην καμπίνα.

Είτε ταξιδεύεις με low cost είτε όχι, η χειραποσκευή πληρώνεται. Στις low cost είναι που πονάει περισσότερο, μιας και όλοι όσοι ταξιδεύουν με αυτές, το κάνουν γιατί δεν έχουν να πληρώσουν τη μεταφορά χειραποσκευής.

Το travel hack αυτής της Ρωσίδας στο TikTok που δημοσιεύτηκε το 2021 και από τότε έχει γίνει τόσο viral ώστε να διαμοιράζεται ξανά τις τελευταίες ημέρες, εκμεταλλεύεται το κόλπο της μαξιλαροθήκης. Το μαξιλάρι είναι κάτι που επιτρέπεται να έχεις στην πτήση και δεν θεωρείται ως χειραποσκευή. Έτσι, τοποθέτησε μέσα στην μαξιλαροθήκη πράγματα που δε χωρούσαν στην χειραποσκευή και δεν χρειάστηκε να πληρώσει έξτρα.

Βέβαια, εδώ το μυστικό είναι να γίνει αυτή η διαδικασία αφού περάσει κανείς τον έλεγχο και λίγο πριν φτάσει στην πύλη.

Κάτι τέτοια hacks πάντως, όσο καλό είναι να μοιράζονται, τόσο κακό είναι να μοιράζονται, αφού θα φτάσουν στα μάτια των αεροπορικών και δεν θα αργήσει να έρθει η οδηγία να ψάχνουν μέχρι και τα μαξιλάρια.