Ένας νέος τρόπος για το πώς χρησιμοποιείται το καλαμάκι στις συσκευασίες χυμού, κάνει τον γύρο του διαδικτύου και σε κάνει να αναρωτηθείς αν τόσο καιρό το έκανες λάθος. Κατά καιρούς έχουμε δει πολλά life hacks, αλλά αυτό πραγματικά φαίνεται τόσο απλό, σε σημείο που φτάνεις να αμφιβάλλεις για το iq σου.

O Protik Islam-Jakobsson ήταν αυτός που έσπειρε την διχόνοια στο Twitter με μια εικόνα. «Αναρωτιόμασταν γιατί η κόρη μας επιμένει να εισάγει το κοντό άκρο του λυγισμένου καλαμιού στο κουτί του χυμού. Αυτό είναι το σκεπτικό της» έγραψε μαζί με μια φωτογραφία. Σε αυτήν φαινόταν το λυγισμένο μέρος του καλαμιού που μπαίνει μέσα στο κουτί και απλώνεται στο κάτω μέρος του.

Με αυτόν τον τρόπο το καλαμάκι σαν ηλεκτρική σκούπα φτάνει και στις γωνίες, όπου βρίσκεται συχνά ο χυμός που δεν ρουφιέται εύκολα. Τελικά όλη μας η ζωή είναι ένα ψέμα; Μπορεί ναι, μπορεί και όχι. Είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να σπάνε και να μπαίνουν καλύτερα στο στόμα μας. Για αυτό και τα εργοστάσια που παρασκεύασαν τις συσκευασίες των χυμών μπορεί να μην είχαν σκεφτεί ποτέ ότι μπαίνουν ανάποδα τα καλαμάκια.

καλαμάκι σε χυμό

Δεν μπορούμε, όμως, να αρνηθούμε ότι είναι μια πρακτική λύση. Κάποιοι μπορεί να πουν ότι το καλαμάκι ανάποδα δεν θα μπει ποτέ με τον τρόπο που προτείνει η εικόνα. Κάποιες φορές που κατά λάθος το τοποθετούσαμε ανάποδα, είχαμε βρει μια αντίσταση και το βγάζαμε κατευθείαν.

Η μια πλευρά είναι σχεδιασμένη επίτηδες πιο αιχμηρή για να τρυπάει την σφράγιση του κουτιού. Εφόσον, λοιπόν, το τρυπήσετε μπορείτε να γυρίσετε το καλαμάκι ανάποδα. Δεν είναι και σίγουρο αν θα σε διευκολύνει, καθώς το σημείο αυτό πάντα θα λυγίζει. Oπότε πιθανό είναι να μην κάνει γωνία 90 μοιρών. Όταν μπαίνει ανάποδο είναι και πιο δύσκολο να το κουμαντάρεις και να το γυρίσεις για να ρουφήξεις χυμό, έγραψε ένας χρήστης στο Twitter. Σε αντίθεση αν έχει μπει η ευθεία πλευρά μέσα, μπορείς να την πας σε όποιο σημείο θελήσεις.

Γενικά το να πιείς έναν χυμό έγινε επιστήμη, αφού φτάσαμε να μιλάμε για γωνιές και τεθλασμένες. Απλά βάλτε το καλαμάκι και με τους δύο τρόπους και δείτε ποιος σας βολεύει.

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

Στέφανος Τσιτσιπάς: Τι μπορεί να είπε στον πατέρα του πριν διακόψει την προπόνηση

Snik: Στίχοι από τα τραγούδια του που χρησιμοποίησε για να γλιτώσει την κλήση της τροχαίας

Ατάκες που θα μπορούσε να λέει ο Μητσοτάκης στο κορίτσι της σπαγγετερίας στην Καλαμάτα