Πόσες φορές δεν σου έχει τύχει να ψάχνεις δικαιολογία για να γλιτώσεις κοινωνικές εκδηλώσεις, συνάντηση συγγενών, βραδινή βόλτα με φίλους και ούτω καθεξής; Ε, τώρα τη δικαιολογία μπορεί να την κάνεις πολύ πειστική, αν υιοθετήσεις τον τρόπο της Madeline Salazar στο TikTok.

Γενικά στo TikTok γίνονται πραγματάκια, αλλά αυτό ειδικά κάπως μας αρέσει περισσότερο. Η Salazar χρησιμοποιήσε την AI του Photoshop προκειμένου να μην πάει σε μια αγγαρεία φίλης της, αλλά στην πραγματικότητα, αυτό που έκανε τη βοηθάει για οτιδήποτε. Ακόμα και στο να μην πάει μια μέρα στη δουλειά.

Το βίντεο της, μάλιστα, έγινε viral όπως ήταν αναμενόμενο, με περισσότερα από 10 εκατ. προβολές. 

Όταν μια φίλη της ζήτησε βοήθεια στη μετακόμιση, η Salazar άδραξε την ευκαιρία για να φέρει εις πέρας το σατανικό της σχέδιο. Έβγαλε μια selfie στον καναπέ της, άνοιξε photoshop, επέλεξε το εργαλείο lasso για να ξεχωρίσει τον εαυτό της από το background και έπειτα επέλεξε το εργαλείο generative AI fill για να μετατρέψει το σπίτι της και τον καναπέ σε κρεβάτι και περιβάλλον νοσοκομείου.

Για να γίνει ακόμα πιο πειστική η φωτογραφία, φόρεσε ρόμπα νοσοκομείο, ένα βραχιόλιο ασθενή στον καρπό και ένα γυναικείο πρόσωπο χαμογελαστό που την έντυσε νοσοκόμα. 

@immadsal Replying to @Xavier Jacob Morris about to photoshop my way out of any and every plan #generativeai #adobephotoshop #adobeai #photoshopai #ai #aiprank ♬ Feral Anthems pt 4 – DJ L BEATS

Με αυτή τη φωτογραφία απάντησε στη φίλη της πως δεν μπορούσε να τη βοηθήσει στην μετακόμιση γιατί ήταν νοσοκομείο. Παρατραβηγμένο, η αλήθεια είναι. 

Ανησυχία από τους χρήστες του TikTok

Από την άλλη, το γεγονός ότι πάρα πολύ εύκολα μπορεί κάποιος να δείξει ότι είναι σε ένα νοσοκομείο (ή οπουδήποτε αλλού), προκάλεσε την ανησυχία των χρηστών του TikTok για trust issues. Είναι λογικό να προκαλεί ζητήματα εμπιστοσύνης, εξού και η ίδια η Salazar υπενθύμισε πως η τεχνητή νοημοσύνη δημιουργεί ερωτηματικά σχετικά με το πόσο αυθεντικές μπορεί να είναι οι εικόνες στη σημερική ψηφιακή εποχή.