Το TikTok είναι ένας παγκόσμιος οδηγός, ο υπέρτατος trendsetter και οτιδήποτε συμβαίνει εκεί, μετά γίνεται παντού. Κάπως έτσι ξεκίνησαν και τα βίντεο με αυτή την ιδιαίτερη σοκολάτα που έδειχναν άνθρωποι που ζουν στο Ντουμπάι και έγινε ένα από τα πιο μεγάλα viralities της χρονιάς.

Πρόκειται για μια σοκολάτα-κιουνεφέ, μάλιστα και το μότο της εταιρείας που την φτιάχνει και την διαθέτει στην αγορά είναι “Can’t Get Knaffe of This”, ένα λογοπαίγνιο της λέξης Enough με τη λέξη Knaffe.

Είναι στην ουσία κιουνεφέ, δεν είναι σαφές αν υπάρχει σιρόπι, έχει όμως καταΐφι, μια μάζα από πολτοποιημένο φιστίκι, πάστα από ταχίνι με επικάλυψη σοκολάτας και έχει μαστιχωτή υφή.

@mariavehera257

@fixdessertchocolatier WOW, JUST WOW!!! Can’t explain how good these are! When a chocolate, a dessert and a piece of art meet this is what you get! 🍫 “Can’t Get Knafeh of it,” “Mind Your Own Busicoff,” and “Crazy Over Caramel.” Order on Instagram Chatfood or Deliveroo and let me know what’s your FIX? Instagram : fixdessertchocolatier #asmr #foodsounds #dubai #dubaidessert

♬ оригинальный звук – mariavehera257

Το προϊόν αυτό το παράγει η εταιρεία Fix Dessert Chocolatier, σύμφωνα με το USA Today, η Σάρα Χαμούντα είναι η εμπνεύστρια πίσω από αυτή τη συνταγή που έχει προκαλέσει φρενίτιδα παγκοσμίως, με το κόστος για κάθε μπάρα να είναι στα 18.5 δολάρια.

Στο TikTok υπάρχουν αρκετά βίντεο με παραλλαγές, με γνωστούς food bloggers ή ζαχαροπλαστεία να κάνουν γλυκά με αυτή την εκδοχή σοκολάτας, όπως το Dubai Chocolate Tiramisu.

@su_ice_

Dubai Schokolade im Glas 😋 Zutaten: Für die Kadayif Künefe Mische habe ich mehr Pistaziencreme genommen als Tahin. Zutaten für die Creme: 250ml Sahne, 200gr Mascarpone, 1 Pck Vanillinzucker, 2-3EL Puderzucker. Für mindestens 2-3 Stunden kaltstellen. #foodtiktok #foodie #fy #viral #dubaichocolate #crunchy #dessert #pistacchio #easyrecipe #simplerecipe #rezept #rezeptideen

♬ original sound – Su

Αυτή η φρενίτιδα έχει κάνει πολλούς να αναζητούν αυτό το γλυκό, η εταιρεία έχει κάνει ξεκάθαρο με ανάρτησή της πως δεν έχει κάνει εξαγωγές και πως μόνο στο Ντουμπάι μπορούν να την απολαύσουν, αλλά υπάρχουν αναφορές για απομιμήσεις. Η Χαμούντα εξηγεί πως έχει δεχτεί πολλά αιτήματα για μεταφορά στο εξωτερικό, δεν είναι όμως σε θέση να ικανοποιήσει κάποιο αίτημα ακόμα.

Αρκετοί στο Ντουμπάι, αγοράζουν τις σοκολάτες και τις μεταπωλούν αποστέλλοντάς τες με κούριερ, με την τιμή τους να εκτοξεύεται μέσω EBay ακόμα και τα 56 δολάρια – υπήρξε μια τέτοια αναφορά στη Νότιο Αφρική.

Εμείς πάντως, να πούμε την αλήθεια μας, δεν γοητευόμαστε ιδιαιτέρως από το οπτικό κομμάτι, παρόλο που μας αρέσει πολύ το κιουνεφέ. Η υφή του, η εικόνα που έχει αυτή η σοκολάτα μας βγάζει ένα μπλιαχ, μια ψιλοαηδία και γενικά θέλουμε να πούμε ότι η σοκολάτα δεν είναι για να τα μαγαρίζει όλα.

Dubai Chocolate: H πιο viral σοκολάτα σε όλο το διαδίκτυο, μας προκαλεί ένα...μπλιαχ!