Είναι δύσκολο να είσαι ο ηγέτης μιας χώρας, πόσο μάλλον όταν το μέλλον του κόσμου βρίσκεται στα χέρια σου. Πρέπει να προσέχεις ακόμα και το πού αφοδεύεις…κυριολεκτικά. Ο Vladimir Putin έχει προσλάβει μια ομάδα που μαζεύει τα περιττώματά του όπου και όποτε ταξιδεύει.

Ο 69χρονος βασίζεται σε πράκτορες της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Προστασίας, οι οποίοι μαζεύουν τα απορρίμματά του όταν πηγαίνει στο εξωτερικό. Στην συνέχεια τα μεταφέρουν πίσω στη Ρωσία, όπου μπορούν να διαλυθούν διακριτικά, σύμφωνα με πρόσφατες αναφορές στο γαλλικό ειδησεογραφικό περιοδικό Paris Match. Γιατί, όμως, προσέχει τόσο πολύ μην οι «εχθροί» του βρουν τα περιττώματά του;

O Putin φαίνεται να αγχώνεται γιατί ξένοι πράκτορες θα μπορούσαν να βρουν ποια είναι η κατάσταση της υγείας του, αναλύοντας τα περιττώματά του. Εδώ και καιρό ακούγεται ότι πάσχει από καρκίνο, κάτι που διαψεύδει. Οι ειδικοί στην ανάλυση κοπράνων λένε ότι ένα δείγμα μπορεί να δώσει πολλές πληροφορίες για τη συνολική υγεία και τη διατροφή ενός ατόμου, συμπεριλαμβανομένων των ιατρικών θεραπειών στις οποίες υποβάλλεται. Για παράδειγμα θα μπορούσε να δείξει αν κάνει χημειοθεραπείες.

Ο Putin, μάλιστα, δεν είναι ο πρώτος που φοβάται την «κατασκοπεία» στα περιττώματά του. Πολλοί ηγέτες πριν από εκείνον είχαν πέσει στην παγίδα. O Joseph Stalin, για παράδειγμα, λέγεται ότι πήρε δείγματα κοπράνων από τον Πρόεδρο Mao Zedong κατά τη διάρκεια της δεκαήμερης επίσκεψης του Κινέζου ηγέτη στη Σοβιετική Ένωση το 1949. Για εκείνο το ταξίδι, οι Ρώσοι κατασκεύασαν ειδικές τουαλέτες συνδεδεμένες με κουτιά ανάκτησης. Συνέλεξαν τα κόπρανα και τα έστειλαν για ανάλυση.

Το 1999, οι πράκτορες της Mossad του Ισραήλ χρησιμοποίησαν ένα παρόμοιο τέχνασμα κατά τη διάρκεια της κηδείας του βασιλιά της Ιορδανίας, Hussein, στο Αμμάν. Εκεί παρεβρέθηκε ο άρρωστος πρόεδρος της Συρίας Hafez al-Assad, ο οποίος τότε έπασχε από διαβήτη και καρκίνο. Η Mossad από κοινού με τους Ιορδανούς ομολόγους τους, μετέφερε τα απόβλητα του Assad από το δωμάτιο του ξενοδοχείου του σε μια ειδική συσκευή συλλογής για να κάνουν εργαστηριακή ανάλυση.

Τι φοβάται περισσότερο ο Putin

Ακόμα, λέγεται ότι η CIA σύλλεξε τα κόπρανα του Ρώσου ηγέτη, Milkhail Gorbachev και του πλέον δικτάτορα της Ουγκάντα ​​Yoweri Museveni κατά τις επισκέψεις τους στην Ουάσιγκτον. Επίσης, το 2006, ο George W. Bush φέρεται να έστειλε τη δική του τουαλέτα στη Βιέννη, πριν από ένα ταξίδι για να διασφαλίσει ότι η κατάσταση της υγείας του θα παρέμεινε επτασφράγιστο μυστικό.

Αν και κάποιοι επιστήμονες πιστεύουν ότι τα κόπρανα είναι επαρκή από μόνα τους για να μαρτυρήσουν την υγεία κάποιου, άλλοι έχουν διαφορετική άποψη. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι λόγω της έλλειψης επαρκών δεδομένων, τότε τα αποτελέσματα μπορεί να μην είναι ακριβή.

Αν και σημερινά προηγμένα τεστ μπορούν να δώσουν πληροφορίες για τις ιδιαίτερες συνθήκες υγείας και τον τρόπο ζωής ενός ατόμου, «δεν μπορούν ακόμη να χρησιμοποιηθούν για την ακριβή πρόβλεψη της νόσου χωρίς πρόσθετες κλινικές πληροφορίες», δήλωσε ο Pieter Dorrestein , συνδιευθυντής του Ινστιτούτου Μεταβολομικής Ιατρικής και καθηγητής στο τη Φαρμακευτική Σχολή του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Σαν Ντιέγκο.

Σίγουρα, μπορούν να δώσουν στοιχεία για τις ασθένειες, ειδικά αυτές που σχετίζονται με το έντερο, όπως το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου. Η ανάλυση κοπράνων θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί για τον εντοπισμό ορισμένων συγκεκριμένων καρκίνων, όπως ο καρκίνος του παχέος εντέρου, καθώς και βασικών φαρμάκων όπως η χημειοθεραπεία και το ραδιενεργό ιώδιο που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του καρκίνου του θυρεοειδούς. Αυτόν τον τύπο καρκίνου λέγεται ότι έχει ο Putin, για αυτό και έχει βρει τεχνάσματα για να μαζεύει τα κόπρανά του.

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

Joe Biden: Τι γράφει το «σκονάκι» με τις οδηγίες για το πώς θα ενεργήσει σε συνάντηση – «Τώρα κάθισε στη θέση σου»

Με μία σφαίρα στο κεφάλι βρέθηκε άνθρωπος του Putin – Είχε τον χαρτοφύλακα με τους πυρηνικούς κωδικούς

Μέντα 88: Έκανε τη μούρη του Light «κρέας», δεν θα παίζει πια τα τραγούδια του – Για τον Snik δεν είπαν κάτι