Ένα 24ωρο μετά το ξέσπασμα των πληροφοριών και τον τηλεοπτικό και ιντερνετικό ορυμαγδό, ο Στάθης Παναγιωτόπουλος είχε εντοπιστεί σε ταβέρνα της Θεσσαλονίκης μαζί με τη σύζυγό του. Την μεθεπόμενη ημέρα είχε κάνει και την πρώτη του τοποθέτηση σε δημοσιογράφους, με το λιτό «ουδέν σχόλιον». Τώρα, κι ενώ απασχολεί σε καθημερινή βάση τη δημόσια ατζέντα, ο πρώην συμπαρουσιαστής των Ράδιο Αρβύλα ταξιδεύει στο Μεξικό μαζί με τη γυναίκα του, πιθανώς για να ξεφύγει απ΄αυτό που συμβαίνει εδώ.

Όπως ανέφεραν στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι, ο Στάθης Παναγιωτόπουλος φερόταν να έχει κλείσει εισιτήριο με το δελφίνι για την Αλόννησο, ώστε να πάει εκεί και να απομακρυνθεί από τη Θεσσαλονίκη. Όμως, φαίνεται πως ήταν μια κίνηση αποπροσανατολισμού για τους δημοσιογράφους που έχουν μεταβεί στο νησί, καθώς στην πραγματικότητα βρέθηκε στο αεροδρόμιο της συμπρωτεύουσας και πέταξε για το Μεξικό μαζί με τη γυναίκα του που παντρεύτηκαν πριν από ενάμιση μήνα στο νησί των Σποράδων.

«Νομικά μπορείς να ταξιδέψεις, δεν υπάρχει νομικό κόλλημα. Ηθικό δεν ξέρω…Γιατί όπως και να το δεις, δηλαδή ακόμα κι αν έφευγε επί τούτου γιατί στο Μεξικό δεν τον ξέρει κανένας, ακόμα κι αν το είχες προγραμματίσει, δε χαλάς το πρόγραμμα σου, δε χαλάς τη ζαχαρένια σου. Απ΄όπου κι αν το πιάσεις, δεν μαζεύεται. Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν επίγνωση και γι΄αυτό μένουμε μετά όλοι με ανοιχτό το στόμα» είπε η Σίσσυ Χρηστίδου, ενώ ο Κώστας Βασάλος έκανε λόγο για τρομερή αναισθησία.

Η ακραία δήλωση της Μαρίας Μπακοδήμου

Στην εκπομπή φιλοξένησαν επίσης και δήλωση της Μαρίας Μπακοδήμου σχετικά με τον Στάθη Παναγιωτόπουλο. «Κάτι γίνεται με τους άντρες, πρέπει να πάτε ένας ένας με διάταγμα να εξεταστείτε ψυχολογικά. Δεν υπάρχει σεβασμός και ενσυναίσθηση, το να νοιαστείς για τον άλλον, ότι θα πληγώσει τον άλλον. Αυτό το τελευταίο δεν ήταν εκδικητικό. Ήταν του κομπλεξικού. Με αφορμή τον Στάθη Παναγιωτόπουλο, είπα στους γιους μου αν νομίζουν ότι σε αυτά τα βίντεο εκτίθεται περισσότερο η γυναίκα από τον άντρα».

https://www.youtube.com/watch?v=1_uPQlbzohE

Να πούμε σε αυτό το σημείο προς τη Μαρία Μπακοδήμου που λογικά έπεσε σε ένα σφάλμα παρασυρμένη από τις πολλές δολοφονίες γυναικών από τους συντρόφους-άντρες-πρώην συντρόφους και απ΄αυτό που έκανε ο Στάθης Παναγιωτόπουλος, ότι σαφώς πρέπει να πάμε ένας προς ένας οι άντρες σε ψυχολόγο, αλλά όχι γιατί σώνει και ντε είμαστε όλοι εν δυνάμει βιαστές, δολοφόνοι ή κακοποιητές.

Είναι σχεδόν προβλητικός ο τρόπος που μιλάει για τους άντρες, ιδίως από τη στιγμή που έχει δύο γιους. Να την ενημερώσει κάποιος πως αρκετές γυναίκες αναζήτησαν να δουν το βίντεο του Παναγιωτόπουλου. Όχι μόνο άντρες. Να την ενημερώσει κάποιος πως δεν θεωρούν όλοι οι άντρες πως το σεξ είναι για να το απολαμβάνει ο άντρας και να γίνεται η γυναίκα υποχείριο. Πως δεν θεωρούν όλοι οι άντρες «πρόστυχες πουτάνες» τις γυναίκες που τους αρέσει το σεξ ή που ντύνονται πιο αποκαλυπτικά. Πως, εν πάση περιπτώσει, δεν είναι η κυρίαρχη άποψη στους άντρες πως η γυναίκα είναι ένα πιόνι στις ορέξεις τους, μια πορνοστάρ που θα τους ικανοποιεί.

Σίγουρα η επίσκεψη σε ψυχολόγο συστήνεται ανεπιφύλακτα προς όλους και δεν πρέπει να θεωρείται ένδειξη αδυναμίας, αλλά δύναμης, όμως δε μπορεί να αφορά όλους τους άντρες και μόνο τους άντρες.