Έχουμε μια τεράστια ικανότητα και επιτυχία να ξεφεύγουμε διαρκώς από το θέμα, από την ουσία της εκάστοτε κατάστασης που προκύπτει, κάτι που επιβεβαιώνει η Μάγκυ Χαραλαμπίδου με την τοποθέτησή της. Ποιο θα έπρεπε να είναι το μοναδικό ζήτημα που θα μας απασχολήσει στην περίπτωση του Στάθη Παναγιωτόπουλου;

Ότι διέρρεε βίντεο από προσωπικές στιγμές γυναικών που ήταν σύντροφοι του ερωτικά. Τι μας έχει απασχολήσει περισσότερο απ΄αυτό; Το αν ήξεραν ή δεν ήξεραν οι Ράδιο Αρβύλα και το ότι οι κοπέλες που βιντεοσκοπήθηκαν ή έστειλαν φωτογραφίες τους, θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικές.

Η Μάγκυ Χαραλαμπίδου ήρθε να προσθέσει ακόμα μια παράμετρο σχετικά με τη διαρροή σεξουαλικού υλικού από τον Στάθη Παναγιωτόπουλο.

«Είναι απίστευτο. Απορώ με το θράσος του. Δεν μπορώ να το πιστέψω όλο αυτό, είναι αδιανόητο. Σκεφτόμαστε την κοπέλα. Ο ίδιος; Είναι δυνατόν να μην ντρέπεται ο ίδιος να πρωταγωνιστεί με αυτό το απαράδεκτο σώμα, με όλο αυτό το απαράδεκτο πακέτο;

Υποτίθεται ότι θες να είναι κάτι που θα σε εξιτάρει, δεν ντρέπεται; Είναι θρασύτατα τραγικό και απαράδεκτο αυτό που έκανε στα κορίτσια. Είναι πάρα πολύ κακό να μην σέβεσαι τον άλλον. Αλλά και από την άλλη, με την πάρτη του πώς τη βρίσκει;»

https://www.youtube.com/watch?v=-CSXchQ3N2I

Δηλαδή, για να το κατανοήσουμε καλύτερα, το πρόβλημα εδώ είναι και ότι ο Στάθης Παναγιωτόπουλος δεν έχει σώμα αγαλματένιο, δεν έχει σμιλεμένο κορμί και μπορεί να μην είναι γοητευτικός για να βιντεοσκοπήσει ερωτική του πράξη και να τη δημοσιεύσει κάπου. Αν δηλαδή ήταν Σπαλιάρας στο σώμα και γοήτευε τις γυναίκες που βλέπουν τα βίντεο του με τους κοιλιακούς του, τότε αυτό θα μείωνε το μέγεθος της ντροπής για τις πράξεις του.

Αυτό που κάνει η Μάγκυ Χαραλαμπίδου είναι ακριβώς σαν αυτό που έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν. Όταν κάποιος διαπράττει μια εγκληματική πράξη, όπως revenge porn, κακοποίηση, παρενόχληση κτλ. όλοι εμείς που υποδυόμαστε τους ηθικολόγους, θα γυρίσουμε να πούμε κι ένα «ο παλιοχοντρός, η παλιοπατσαβούρα, ο κακάσχημος, ο πατσάς, το μπάζο». Λες και οι πράξεις καθορίζονται από την εξωτερική εμφάνιση.

Στην ουσία ηθικολογούμε, διαπράττοντας ένα shaming που οι ίδιοι θα κατακρίναμε αν το έκαναν άλλοι. Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος προέβη σε κακοποιητικές πράξεις εις βάρος ανθρώπων, με βάση την αρχική του ομολογία, την οποία αναίρεσε χθες. Αυτό είναι που τον στέλνει στη φυλακή με κακουργηματικές κατηγορίες. Όχι η κοιλιά του, όχι το σχήμα του προσώπου του. Οι πράξεις του.

Η Μάγκυ Χαραλαμπίδου σαφώς, για να μην καμωνόμαστε τους υποκριτές, εξέφρασε μια σκέψη αφελή, που την έχουμε κάνει αρκετοί και στις μεταξύ μας παρέες. Δεν το είπαμε όμως δημόσια.

Αυτή η δήλωση που έκανε η Μάγκυ Χαραλαμπίδου, είναι από τις περιπτώσεις που κάποιος δεν πολυσκέφτεται τι λέει στις κάμερες και καταλήγει σε ατόπημα, ευτυχώς όχι άξιο να πολυαναλυθεί, αν και προβλήθηκε εκτεταμένα και κάλλιστα μπορεί να περάσει ένα εντελώς λάθος μήνυμα.