Μιλώντας πριν από κάποιες εβδομάδες με μια δημοσιογράφο που βρίσκεται σε τηλεοπτική εκπομπή, στο πάνελ, μου έλεγε ότι φοβάται πλέον να εκφραστεί και να πει το οτιδήποτε. Όχι για το κομμάτι του cancel, αλλά γιατί παραμονεύει κόσμος δικομανής και δεν θέλει να βρεθεί να χρωστάει τίποτα χιλιάρικα επειδή μπορεί να εξέφρασε μια πεποίθηση, όχι απαραίτητα εκτός ορίων. Τα όσα δήλωσε σήμερα ο κ. Κούγιας και ο δικηγόρος της Πισπιρίγκου, έρχονται να υπενθυμίσουν πως ο δημόσιος λόγος είναι μια τεράστια ευθύνη και πως ίσως τελικά πρέπει να υπάρχει αυτός ο φόβος.

Είναι μια πραγματικότητα πως οι τηλεοπτικές εκπομπές έχουν ξεσαλώσει τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Προβαίνουν σε κρίσεις και επικρίσεις και κάνουν ερμηνείες που επηρεάζουν την κρίση του κόσμου ή δικάζουν πριν καν δικαστεί κάποιος. Ναι, είναι προφανές πως άμα κάποιος έχει 15 άτομα να τον κατηγορούν για επονείδιστες πράξεις, το πιο πιθανό είναι να τις έχει κάνει.

Άλλο όμως να το πω εγώ κι εσύ στην παρέα μας, κι άλλο να ειπωθεί ή να γραφτεί δημόσια. Ακόμα και τα σχόλια στα social media από ανώνυμους ή άσημους ανθρώπους, θα μπορούσαν να θεωρηθούν προσβλητικά ή ότι παραπληροφορούν και κάποιος να κάνει μήνυση προς πάσα κατεύθυνση.

Φυσικά, τα τηλεοπτικά πρόσωπα έχουν μάθει εδώ και χρόνια σε μια ασυλία και μπορεί να γνωρίζουν ότι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, θα επέλθει έστω ένας εξωδικαστικός συμβιβασμός και θα τελειώσει εκεί το ζήτημα. Ο Αλέξης Κούγιας δεν είναι άνθρωπος που τα αφήνει αυτά να πέσουν και είτε το κάνει για το θεαθήναι είτε το εννοεί, θα κυνηγήσει δικαστικά οποιονδήποτε λέει ή κάνει κάτι εναντίον του ή των εντολέων του.

Και η Φαίη Σκορδά ή η Ζήνα Κουτσελίνη έχουν μπει για τα καλά στο στόχαστρο μου. Ενδεχομένως να μην τραβήξει τελικά το σχοινί στα άκρα, αλλά τα όσα δήλωσε σήμερα ο Κούγιας, μπορεί και να αλλάξουν πολλά στην τηλεοπτική διαχείριση των υποθέσεων που απασχολούν εντόνως την κοινή γνώμη.

«Χθες πληροφορήθηκα ότι στη μεν εκπομπή που  παρουσιαστές είναι ο κύριος Λιάγκας και η κυρία Σκορδά παίχτηκε μαγνητοσκοπημένη δήλωση μιας κυρίας, της κυρίας Τζώρτζη. Μου είπαν οι συνεργάτες μου ότι έχει παίξει τη νταντά σε ένα σίριαλ, η οποία τόλμησε και είπε ότι εγώ είμαι αλήτης και κάνω αλήτικη υπεράσπιση. Μόλις πάμε στα δικαστήρια και πει αυτή τη δικαιολογία και την πει και η κυρία Σκορδά και ο κύριος Λιάγκας, ότι εμείς έπρεπε να το παρουσιάσουμε, θα γελάει το δικαστήριο.

Κι όταν θα έρθει η ώρα του ταμείου, τότε παρακαλώ πολύ να έχουν κάνει καλά συμβόλαια ο κύριος Λιάγκας και η κυρία Σκορδά, να έχουν και κάποια περιουσιακά στοιχεία για να αποζημιώσουν. Σήμερα η κυρία Σκορδά θα παραλάβει μια αγωγή 100.000 ευρώ όχι για την εκπομπή την προχθεσινή γιατί για οτιδήποτε για μένα θα έρχεται και μια αγωγή ξεχωριστά. Βέβαια, θα παραλάβουν όλοι, 5-10 αγωγές από τον κύριο Λιγνάδη για όσα έχουν κάνει εδώ και 15 μήνες».

https://www.youtube.com/watch?v=AmnXtJ9CHdg

Μετά από τον κ. Κούγια, ήρθε ο Όθωνας Παπαδόπουλος, δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, που προειδοποίησε για νομικές ενέργειες εις βάρος τηλεοπτικών προσώπων που έχουν φιλοξενήσει κατά καιρούς δηλώσεις προσώπων από το ευρύτερο περιβάλλον της οικογένειας Πισπιρίγκου και του Δασκαλάκη, οι οποίες κρίνονται ως ψευδείς και παραπλανητικές από τον ίδιο.

Προφανώς και φωτογραφίζει το Πρωινό, που έχει κάνει άπειρα τέτοια ρεπορτάζ, αλλά θα έπρεπε να φωτογραφίζει και την εκπομπή της Καινούργιου όπου έκανε δηλώσεις, και της Ζήνας Κουτσελίνη, και της Τατιάνας Στεφανίδου και πολλών ακόμα.

https://www.youtube.com/watch?v=637g59aLLe8

Ο Κούγιας και ο Όθωνας Παπαδόπουλος καλό είναι να λειτουργήσουν ως wake up call για τα πρόσωπα της τηλεόρασης που θεωρούν ότι έχουν την ασυλία και το αλάθητο του Πάπα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι απόψεις τους είναι λάθος ή κάτι τέτοιο. Η κοινή λογική λέει αυτό που λένε και αυτοί. Απλώς, πολλές φορές, όταν κυνηγάς τα νούμερα που φέρνει ένα θέμα, εύκολα ξεπερνάς το όριο.

Ή, κάτι που επίσης έχει συμβεί, μπορεί να μεταθέτεις την παγιωμένη σου άποψη όπως δημιουργήθηκε από μια υπόθεση, σε μια άλλη. Μπορεί για παράδειγμα να θεωρείς ότι ο Φιλιππίδης είναι ένοχος και λόγω αυτού, να καταδικάζεις μέσα σου οτιδήποτε ακούγεται για τον οποιονδήποτε και να προκαταβάλλεις με τα λόγια σου.

Αν θεωρήσουμε λοιπόν ότι ο Κούγιας και ο κάθε Κούγιας θα ολοκληρώσει την διάθεση του για μήνυση και θα αξιώσει επίσημα αυτό το ποσό, τότε όλα τα πρόσωπα της τηλεόρασης θα μπουν σε μια διαδικασία μαζέματος, αναθεώρησης και διάφορων άλλων πραγμάτων. Αν θα πάρουν αυτό που τους αξίζει, είναι στην κρίση του καθενός.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Πόσο δίκιο έχει ο Light για το τι είναι ραπ;

Ιωάννης Παπαπέτρου: Αθλήτρια του Ολυμπιακού τον αποκάλεσε «Ιωάννα» και έβγαλε σε ένα σχόλιο μισανδρισμό και ομοφοβία

Νεπο(τι;)σμος: Μακριά τα χέρια σας από την Jennifer Aniston