Ο Ιρανός Κούρο Ντουρμοχαμαντί Μπαγκί που αρίστευσε στις Πανελλήνιες και έβγαλε 18.250 μόρια, είναι από χθες το πρόσωπο των ημερών και αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό, δεδομένου ότι ήρθε πριν 3 χρόνια, πέρασε με τους γονείς του μεγάλο διάστημα στη Μόρια και φυσικά εκκινούσε σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα παιδιά, από μειονεκτική θέση αφού δε γνώριζε τη γλώσσα. Κι ακόμα έχει κενά, όπως είπε μιλώντας στην Ελένη Μενεγάκη, όπου ήταν καλεσμένος στη χθεσινή εκπομπή.

Η Ελένη Μενεγάκη τον υποδέχτηκε λέγοντας ότι «Τον βρήκαμε. Τον πήρε η αρχισυντάκτρια, η Ελένη Γελαλή τηλέφωνο και του είπε: “θα θέλαμε να μας μιλήσεις στην εκπομπή της κυρίας Μενεγάκη” και λέει, “δεν την ξέρω, ποια είναι;”. Λογικό να μη με ξέρει εκείνος αλλά αν ρωτήσει στη γειτονιά του όλο και κάποιος άλλος θα με ξέρει, δε μπορεί».

Αυτή της η φράση έγινε λόγος για να την «λιθοβολήσουν» στα social media, προφανώς με το επιχείρημα του γιατί θα πρέπει να την ξέρει, που ακολουθήθηκε από το επιχείρημα «ποια νομίζει πώς είναι μωρέ η ψωνάρα;».

Κι ενώ όντως, ο Ιρανός δεν έχει καμία υποχρέωση να γνωρίζει την Ελένη Μενεγάκη, ούτε να ρωτήσει στη γειτονιά του ανθρώπους να του πουν ποια ακριβώς είναι, δε βρίσκουμε και κανέναν λόγο να πιαστεί κανείς από τα όσα είπε η παρουσιάστρια και να την κατακεραυνώσει, γιατί δεν είπε και κάτι το εγκληματικό ή αδικαιολόγητο.

Δες το βίντεο στο 10ο λεπτό.

Εδώ άλλες κι άλλες, απείρως λιγότερο γνωστές σε σχέση με εκείνη, άγονται και φέρονται λες και πρέπει όλοι να υποκλίνονται στην αναγνωρισιμότητα και τη λάμψη τους. Η Ελένη Μενεγάκη που 30 χρόνια τώρα είναι το πιο δυνατό εμπορικά όνομα της τηλεόρασης δε θα παραξενευτεί που κάποιος δεν την ξέρει;

Στο κάτω κάτω, δεν δημιούργησε μόνη της αυτό το σκεπτικό. Κάποιος της το πότισε. Όταν για 15 χρόνια σχεδόν, την ακολουθούν παπαράτσι σε κάθε της βήμα, όταν για μια μεγάλη περίοδο πολλών ετών ήταν ένα must όνομα για να παίζει στα εξώφυλλα των gossip περιοδικών και γινόταν ζήτημα ακόμα και το τι ψώνισε ή το ότι χιόνισε στο σπίτι της στα Μελίσσια, πώς ακριβώς περιμένετε να αντιδράσει η Μενεγάκη, ακόμα και απέναντι σε ένα παλικάρι που ζει λίγο καιρό στην Ελλάδα και η πρόσβαση στην τηλεόραση είναι το τελευταίο πράγμα που τον απασχολούσε..;

Σαφέστατα το να γνωρίζει κάποιος ποια είναι η Ελένη Μενεγάκη δεν είναι και κανένα επίτευγμα ή μια απαραίτητη γνώση που πρέπει να κατακτηθεί. Αλλά η ίδια θαρρώ πως το είπε χωρίς να έχει κάποιο ίχνος αλαζονείας σε στυλ «ξέρεις ποια είμαι εγώ αγοράκι μου;».

Και στο κάτω κάτω, αν είχε εν προκειμένω – χωρίς να υποστηρίζω ότι δεν είναι ψώνιο ή ότι είναι, γιατί δεν τη γνωρίζω τη γυναίκα – έπαρση, δεν θα έβγαζε τον μαθητή να μιλήσει, ούτε θα έλεγε από μόνη της ότι δεν τη γνώριζε και ρώτησε την αρχισυντάκτρια της ο μαθητής για το ποια είναι.

Οκ, σε όλους μας στο πρώτο άκουσμα κάθεται κάπως στραβά αυτή της η δήλωση, αλλά δε χρειάζεται να έχεις και κάποια τρομερή αντιληπτική ικανότητα για να μπεις στη διαδικασία να μην το κρίνεις ως κάτι κακοπροαίτερο ή αλαζονικό. Όση αντιπάθεια κι αν τυχόν κουβαλάει κάποιος για την Ελένη Μενεγάκη, αυτό το περιστατικό δεν είναι επαρκές για να την εκφράσει.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Super Κική: Μια γυναίκα έχει δικαίωμα στην άμβλωση, ένας άνδρας γιατί να μην έχει δικαίωμα να φύγει;

Γιατί ο Mente Fuerte είναι ο λόγος να μην τσουβαλιάζουμε όλους τους ράπερ

Τι ακριβώς χρωστάει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στα Σεπόλια;