Ο 15αυγουστος είναι μια γιορτή της ορθοδοξίας και του χριστιανισμού και όπως κάθε θρησκευτική γιορτή ή γενικά όπως κάθε γιορτή, σημαίνει ότι κάθε πιστός (ή και μη πιστός) αποκτά το δικαίωμα να τα διαλύσει όλα, να σπείρει γύρω του σκουπίδια και να θεωρεί πως όλα του τα συγχωρεί ο Θεός, η Παναγία, ο Χριστός και όλο το συγγενολόι των Αγίων που άλλη δουλειά δεν είχε, αλλά μεταφέρει στους μεσάζοντες, τους παπάδες και την Εκκλησία ότι η επιθυμία τους είναι να σφάζουμε και να καταστρέφουμε. Και κάπως έτσι φτάνουμε στην Καλή Παναγιά.

Καλή Παναγιά λοιπόν. Χωρίς να έχουμε ιδέα τι σκεφτόταν όποιος το είπε. Υπάρχει άραγε Κακή Παναγιά; Μάλλον όχι. Άρα εξ ορισμού καλή θα είναι η Παναγιά. Μόνο που όπως είπε κι ένας ιερέας, στις 15 Αυγούστου γιορτάζουμε την Κοίμηση της Θεοτόκου, άρα ή που θα πεις «Καλό 15αυγουστο» ή που θα πεις ένα γενικό «Χρόνια πολλά» που είναι μπαλαντέρ και κολλάει στα πάντα.

Το «Καλή Παναγιά» όμως έχει από πίσω του έναν ολόκληρο συμβολισμό για τον μέσο Έλληνα. Έναν συμβολισμό που στηρίζει η Εκκλησία αν κρίνουμε από την αντίδρασή της στην ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα που τον κατηγόρησε για προσβολή του χριστιανισμού και διασπορά ρατσισμού κατά των πιστών, λες και δεν είναι οι θρησκείες, όχι η πίστη, οι μεγαλύτερες βιομηχανίες.

Λες και δεν διασπείρουν αυτές τον ρατσισμό προς όποιον προσεύχεται σε άλλον πιστό. Λες και δεν έχουν ο χριστιανισμός και κάποιες άλλες θρησκείες ένα βιογραφικό γεμάτο με αίμα. Όχι. Αγάπη μόνο διδάσκουν οι χριστιανοί. Δε διδάσκει ρατσισμό η Εκκλησία που απορρίπτει τους γκέι. Όχι καλέ, ο Μπιμπίλας τον διδάσκει.

Ας δούμε λοιπόν τι σημαίνει «Καλή Παναγιά» για να καταλάβουμε πόσο καλός χριστιανός είναι ο μέσος Έλληνας και σέβεται τον κόσμο που του έπλασε ο Θεός τον οποίο γιορτάζει, τον οποίο λέει ότι πιστεύει και ακολουθεί.

Καλή Παναγιά θα πει

–  Όλο το χρόνο να μην πιστεύεις και να κατεβάζεις χριστοπαναγίες, αλλά στις θρησκευτικές γιορτές και αργίες να σέρνεις πρώτος τον χορό

– Να αμολάς τα σκουπίδια σου σε όλον τον τόπο και στο όνομα της «εμποροπανήγυρης» να μην τα μαζεύεις γιατί «ήρθα να γιορτάσω, όχι να κάνω δουλειές». Μη σκας χριστιανέ, θα τα μαζέψει κάποιο κορόιδο που δεν πιστεύει και σέβεται περισσότερο το δημιούργημα του Θεού σου.

Καλή Παναγιά

– Να παράγεις ηχορύπανση σαν να μην υπάρχει αύριο, να γεμίζεις τον ουρανό με βεγγαλικά και πυροτεχνήματα, κι όταν σου λένε «κόφτο, σεβάσου όσους τρομάζουμε, σεβάσου τα ζώα», εσύ να απαντάς «α παράτα μας, θέλουμε να γιορτάσουμε μια φορά», λες και την Πρωτοχρονιά ή το Πάσχα κάνεις κάτι διαφορετικό, λες και δεν σου έχει εξασφαλίσει η θρησκεία σου καμιά 30αρια μέρες μες στο χρόνο να γιορτάζεις, χώρια τις άλλες που εφευρίσκεις από μόνος σου…

– Καλή Παναγιά σημαίνει να λειτουργείς λες και όλα έχουν μείνει στο 2000 και να μη νιώθεις τίποτα από όσα συμβαίνουν γύρω σου. Άσε τους νεκρούς πρόσφυγες που αναφέρει ο Μπιμπίλας, η ζωή, δυστυχώς, δε μπορεί να σταματάει σε έναν κόσμο που πάντα θα υπάρχουν λόγοι να πάψει. Αλλά σε μια εποχή με τέτοια ενεργειακή κρίση, με καύσωνες να μειώνουν το διαθέσιμο νερό, η επιλογή του μέσου χριστιανού είναι να τα κατασπαταλήσει όλα σε ένα βράδυ.

– Θρησκευτική γιορτή χωρίς κακοποίηση ζώου δε γίνεται, οπότε Καλή Παναγιά σημαίνει κι αυτό. Να, ας πούμε στη Λέσβο κάτι «πιθήκια» πήγαν τα άλογα τους σε γλέντια, τα έβαλαν να κάνουν επίδειξη, τους κάρφωσαν και μερικά χτυπήματα με το καμτσίκι, ενόσω πότιζαν τους καβαλάρηδες με κρασί και τσίπουρο. Τα έχουμε ξαναπεί όμως: κάθε ελληνικό νησί και μια ξεφτίλα, κάθε σημείο στην επαρχία και μια ξεφτίλα!


Με λίγα λόγια, Καλή παναγιά θα πει Αδιαφορία και Ωχαδερφισμός για όλα. Να τις χαίρεστε τις γιορτές σας!

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Εσείς το ξέρατε ότι δε μπορείτε να κρίνετε τον Τσιτσιπά αν δε βγάζετε περισσότερα λεφτά;

Είναι δυνατόν να απορρίπτουν ξενοδοχεία ανθρώπους επειδή έχουν μαζί τους κατοικίδιο;

Στα πόσα εγκλήματα με όπλα αλλάζει το νομοθετικό πλαίσιο;